Ráküldték a balatonföldvári móló ellen tiltakozó aktivistákra a vízirendészetet

  • narancs.hu
  • 2023. február 19.

Belpol

A Párbeszéd munkatársai kenus akciót hajtottak végre a már épülő, Lánchíd hosszúságú „betonmonstrumnál”. 

Ráküldték a Párbeszéd aktivistáira a vízirendészetet, amiért a balatonföldvári móló ellen tiltakoztak – közölte a párt vasárnap. 

„Elég a nagy tavak beépítéséből, legyen vége a balatonföldvári mólógate-nek! Szabó Rebeka társelnök és a Párbeszéd aktivistái – a helyi civilek támogatása mellett – kenus akciót hajtottak végre a már épülő, Lánchíd hosszúságú betonmonstrumnál, aminek olyannyira nem örültek a földvári strandot önkényesen megszüntető, a helyi építési szabályzatot figyelmen kívül hagyó, környezetkárosító beruházás gazdái, hogy ráküldték csapatunkra a vízi rendészetet. A Párbeszéd minden eszközzel tiltakozik az eszement építkezés ellen!” – írja a Párbeszéd a Facebookon. 

A Párbeszéd csütörtökön tiltakozó demonstrációt és sajtótájékoztatót tartott a balatonföldvári Nyugati strandnál, miközben a háttérben, a Balaton vizében már munkagépek dolgoztak a tervezett és minden engedélyt megkapott vitorláskikötőn. A helyi Mosolygó Balatonföldvárért Egyesület eközben perre ment az engedélyek visszavonása érdekében, azonnali jogvédelmet kérve.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk