Karácsony azonnali egyeztetést kért a rendőrfőkapitánytól a körúti villamosmegállóban történt halálos gázolás miatt

  • narancs.hu
  • 2023. február 19.

Belpol

Közös intézkedési terv kidolgozását kezdeményezi. 

„Felfoghatatlan, hogy egy 23 éves fiatal nő hajnalban egy villamosmegállóban lett gázolás áldozata. Mélyen együttérzek a szeretteivel. A rendőrséggel közösen dolgunk van azzal, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Budapest sem nappal, sem éjjel nem lehet a másokat veszélyeztető száguldozás terepe. El lehet és el kell érni a zéro toleranciát az ilyen közúti balesetekkel szemben, azt, hogy Budapesten nullára, igen nullára csökkentsük a halálos közúti balesetek számát.

Ezért azonnali egyeztetéseket kezdeményezek a rendőrfőkapitánnyal, hogy közös intézkedési tervet dolgozzunk ki a halálos gázolások visszaszorítására.

Tudom, a fiatal lány életét sajnos ez nem hozza vissza, de nem tudok annál fontosabb célt, mint hogy felelős és okos lépésekkel elérjük: senki ne haljon meg közúti balesetben Budapesten” – írta Karácsony Gergely a Facebookon. 

Vasárnap hajnalban a VIII. kerületi Harminckettesek tere előtt egy autó a villamosmegállóba sodródott, és elütött egy 23 éves nőt, aki a helyszínen életét vesztette. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke is posztolt az esetről. Mint írta, az eset körülményei egyelőre tisztázatlanok, a rendőrség még nem hozott nyilvánosságra információkat sem a sofőrrel, sem az áldozattal kapcsolatban. 

A Harminckettesek terénél még látszanak az éjszakai helyszínelés jelei és a megállónak, majd oszlopnak csapódó autó nyomai. Az autó haladását jelző narancssárga jelzések a Baross utcai zebránál kezdődnek. Innen először a biciklisávra vezetnek, hirtelen irányváltással a megálló felé indulnak, végül a szemközti járdán érnek véget. Ez összesen 60-70 méteres utat jelent. Az összetört autót az éjjel elszállították, de a felszórt homok és az olajos járda mutatja a roncs helyét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk