Nyílt fórumot tartanak az oktatásról, de a Fidesz és a KDNP azonnal jelezte: semmiképpen sem mennek el

  • narancs.hu
  • 2018. február 1.

Belpol

Teljesen meglepő döntés ez két olyan párttól, amelyik semmilyen vitára nem hajlandó.

A magyar oktatási rendszerről tart fórumot szombaton a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Civil Közoktatási Platform (CKP), és mivel szeretnék megismerni a pártok oktatáspolitikai elképzeléseit, meghívták az összes politikai pártot.

Most jön a meglepetés:

a Fidesz–KDNP már jelezte is, hogy nem megy el a rendezvényre.

Pedig az érdekképviseletek éppen azt szeretnék elérni, hogy mindenki megismerhesse, hogyan gondolkodnak a politikai formációk az oktatásról. „El kell indulnia annak a jól moderált diskurzusnak a szülők körében, a diákok körében, a pedagógusok körében, hogy lássuk azt, hogy most hol tartunk, és amit tapasztalunk, az mivel van összefüggésben. Egy elavult pedagógiai kultúráról beszélünk, egy nagyon rossz oktatási rendszerstruktúráról. Ki kell mondaniuk az egyes szereplőknek, hogy felismerik, a dolgok rosszak, meg kell érteniük, miért rosszak, és el kell kezdeniük gondolkozni azon együtt, hogyan lehet megoldani” – ezt Ercse Kriszta, a CKP ügyvivője mondta a hétvégi rendezvény kapcsán.

Képünk illusztráció!

Képünk illusztráció!

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A Fidesz–KDNP egyébként szeret távol maradni a vitáktól, legutóbb a befogadott menekültekről szóló parlamenti ülésre nem mentek el a kormánypártok.

 

Figyelmébe ajánljuk