Nyilvánosságra hozták a felvételi ponthatárokat

  • narancs.hu
  • 2023. július 26.

Belpol

Idén több mint 126 ezren jelentkeztek.

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este. Ezzel eldőlt, hogy a több mint 126 ezer jelentkező közül kik nyertek felvételt az egyetemekre.

A diákok 20 órától SMS-ben közvetlen értesítést kaptak, ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon is tájékozódhatnak a ponthatárokról, de nyomon követhetők az eredmények a Facebookon is.

A 24.hu arról ír, hogy az ELTE jogászképzésén 477 pont a határ, a programtervező informatikusok számára 420, a gyógypedagógián 391, a pszichológián 455.

A Corvinuson az alkalmazott közgazdaságtan szakon az állami finanszírozású képzésnél 459, az önköltséges esetében 400, a pénzügy és számvitelnél ez 464, illetve 412.

A BME-n a mechatronikai mérnököknél az állami képzés ponthatára 414, az önköltségesé 401, a vegyészmérnök szaknál 398, illetve 416, az építészmérnök szaknál 310, illetve 326.

Az Eduline arról írt, hogy az utóbbi tizenkét évben most jelentkeztek a legtöbben, és ez a felvételi rendszer átalakításának is köszönhető.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk