Egészében olvasható Orbán "bölcseknek írt" levele

  • narancs.hu
  • 2019. június 13.

Belpol

"Sorry, this is a complete nonsense" - írja miniszterelnökünk.

Csütörtök reggel derült fény arra, hogy Orbán Viktor bokros teendői között valahogy mégis tudott időt szakítani arra, hogy megválaszolja az Európai Néppárt által életre hívott „bölcsek tanácsának” aggályait. A nagy kérdés az lenne ugyanis, hogy vajon a magyar kormánypárt tevékenysége megfelel-e az EPP demokratikus értékeinek.

A Népszava megszerezte Orbán levelét, amit a bölcseknek írt

OV, a neves science-fiction szerző egy párhuzamos valóságot fest le: a CEU önként távozott, a korrupció megoldva. Valamikor réges-régen, pontosabban ez év márciusában, amikor az Európai Néppártban felfüggesztették a Fidesz tagságát, az EPP létrehozta a „bölcsek tanácsát", azzal a céllal, hogy a belga Herman van Rompuy, a német Hans-Gert Pöttering és az osztrák Wolfgang Schüssel alkotta politikus-trió értékelje a magyar kormánypárt tevékenységét, vajon az megfelel-e az EPP demokratikus értékeinek.

A levél nyilvánosságra hozott összefoglalójából gyakorlatilag kiderül, hogy Orbán Viktor egy párhuzamos univerzumban él, ahol egy olyan Magyarország létezik, amelyben a magyar jogszabályok mindenben megfelelnek az uniós jognak, a magyar bíróságok függetlensége garantált  és a szólás-, és véleményszabadság hazai helyzete miatt sem kell aggódni, hiszen OV szerint a legfontosabb közéleti médiumok kormánykritikusak.

Aki több részletre kíváncsi, már a teljes levelet is olvashatja, ezt a Politico hozta nyilvánosságra:

 

null

null

Figyelmébe ajánljuk