Nyolc embert kórházba vittek a komáromi akkugyárból

  • narancs.hu
  • 2024. április 1.

Belpol

Szúrós szag terjedt a levegőben, többen fejfájásra panaszkodtak.

Kiterelték a dolgozók egy részét vasárnap este az SK komáromi akkumulátorgyárából, mert szúrós szagot éreztek, és több embernek megfájdult a feje – írja a Telex.

A lap több forrásból is úgy értesült, üzemzavar volt a gyárban.

„Mentők viszik el az embereket sziréna nélkül, kivonult a rendőrség és a katasztrófavédelem, a dolgozókat kiterelték a gyár előtti parkolóba. A gyár körül szúrós szagú a levegő, irritálja a szemet és a torkot” – ezt a Kiálltunk Ácsért nevű civil szervezet írta. Videók is megjelentek a Facebookon arról, hogy a gyár előtt mentőautók, rendőrautók, munkások állnak.

A lap kérdéseire eddig a katasztrófavédelem válaszolt: „2024. március 31-én érkezett bejelentés szerint egy komáromi üzemben szúrós szag érezhető, több dolgozó fejfájásra panaszkodott. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett az üzem területén, határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható. Tűzoltói beavatkozásra és lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.”

A mérés a levegőben hidrogén-cianid és nitrogén-dioxid jelenlétét mutatta, de egyik anyag mennyisége sem haladta meg a határértéket.  Az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatott, hogy 8 embert szállítottak kórházba fejfájás, émelygés, mérgezés gyanúja miatt, de stabil állapotban. A Telex emlékeztet, hogy a gyárban 2022-ben hidogén-cianid és ammónia szivárgott, emiatt többen rosszul lettek, máskor pedig az bizonyosodott be, hogy 29 dolgozó egészségét hosszú ideig rákkeltő anyagok veszélyeztették.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk