Hajdú Péter Pottyondy Edinának: nem gondolom, hogy a politikai konzekvenciákról Varga Judittal kellett volna találgatnom

  • narancs.hu
  • 2024. április 1.

Belpol

A népszerű youtuber odaszúrt a műsorvezetőnek a Varga Judittal készült interjúja miatt. Hajdú hosszú posztban reagált. 

Hajdú Péter hosszú posztban reagált Pottyondy Edinának egy korábbi bejegyzésére, melyben a youtuber arról írt, hogy mi lesz az első teendője, miután a negyedik helyre került a Forbes legbefolyásosabb magyar nőket rangsoroló listáján. „Első dolgom lesz, hogy kinevezem a fél családomat állami cégek felügyelőbizottságába. A második, hogy Hajdú Pétert bíróság elé állítom alakoskodásért, alkalmatlanságért, az újságírói hivatás megtaposásáért és propagandáért”

Pottyondy Hajdú Varga Judit-interjújára reagált, melyben a volt igazságügyi miniszter korábbi férjéről vallott, azt állítva, hogy házasságuk ideje alatt bántalmazta őt. Ezt megelőzően Magyar nyilvánosságra hozott egy kettejük készült hangfelvételt, melyen az hallható, hogy Varga azt mondja, Rogán Antal propagandaminiszter kihúzatta magát a Schadl-Völner-ügy nyomozati irataiból. 

Hajdú Péter korábban már reagált az interjút ért kritikákra, ugyanis nem kérdezte a hangfelvételről részletesen, miközben a nyilvánosságot az abban tett állítások valóságtartalma foglalkoztatja. Az egykori tévés szerint ez azért történt így, mert őt a magánéleti szál érdekelte, a Frizbi pedig egy bulvárműsor

Hajdú vasárnapi posztjában megköszönte Pottyondynak, hogy úgy kritizálta őt, hogy előbb megnézte a Varga-interjút, illetve hozzátette, „kimagaslóan jónak” tartja az influenszert a saját műfajában. „Azt viszont el tudom képzelni, hogy interjút többet készítettem már, mint Te, ezért örömmel reagálok észrevételeidre.”

A hangfelvétel tartalmát mindenki ismeri, mindehol elhangzott. Nem gondolom, hogy a politikai vagy jogi konzekvenciákról Varga Judittal kellett volna találgatnom. Elfogadva a hangfelvétel létezésének alapvetését sokkal jobban érdekelt, hogy vajon milyen céllal készítette Magyar Péter. Miért faggatta egy nagy port kavart bűncselekménnyel kapcsolatban az akkor igazságügyi miniszter feleségét, és miért vette fel? Még házasságban éltek és három gyönyörű fiút neveltek együtt. Mi lehetett a célja a hangfelvétellel, amelyet gyermekei édesanyjával készített? Beállítja csengőhangnak? Vagy zsarolni akarta vele? Vagy nyilvánosságra hozni és feljelentést tenni a Központi Nyomozó Főügyészségen? Edina, a hangfelvételből nem csengőhang lett, így engem érdekelt, hogy juthatott el idáig egy férj? Az interjúból pedig ki is derült, hogy mit tett házasságuk alatt Magyar Péter a feleségével. Egy bántalmazott nő drámáját hallottuk. De most jön áldozathibáztatás, a relativizálás és a gyalázkodás. Mert a potenciális Messiásról kiderült az igazság” – írta Hajdú Péter. 

A poszt végén Hajdú megjegyzi, a kettős mérce nem menő, „mert tudod, odakint most szörnyek járnak, diktafonnal és nadrágszíjjal!”. A 24.hu vette észre, hogy ezt a szófordulatot néhány napja Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője is használta. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk