Ők vizsgálták a plágiumot

  • narancs.hu
  • 2012. március 27.

Belpol

Schmitt Pál disszertációjának kivizsgálása közben kapta meg a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki posztját a vizsgálóbizottság egyik tagja, Tóth Miklós. Egy másik tag szerint a „minőségi képzés” mindenekfölött való.

Schmitt Pál disszertációjának kivizsgálása közben kapta meg a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki posztját a vizsgálóbizottság egyik tagja, Tóth Miklós – írja a vg.hu. A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánját a MOB február 26-i közgyűlésén választották meg az elnökség tagjának, hetekkel a vizsgálóbizottság felállítását követően. A szakember egyben a diák- és főiskolai-egyetemi sportért felelős szakmai tagozat elnöke is lett.

 

Tóth Miklós: A látszatra sem ad


Tóth Miklós: A látszatra sem ad

Fotó: MTI / MTI

Tóth Miklós a Semmelweis Egyetem (a doktori eljárást annak idején elvégző Testnevelési Egyetem jogutódja) Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánja. Tóth alapvetően orvos és kutató, folyamatos egyetemi előmenetele részeként többek között az egyetem három doktori iskolájában is alprogramvezető. A doktori eljárásokon kívül valószínűleg az sem ismeretlen számára, hogy máshol hogyan zajlik a plágium megállapítása, és melyek a következményei: kutatott a heidelbergi Ruprecht-Carl Egyetemen, illetve a finn tudományos akadémia ösztöndíjával az Oului Egyetemen is.

 

És a többiek…

A vizsgálóbizottság további négy tagja közül hárman szorosan kötődnek a Semmelweis Egyetemhez. Gombocz János a Testnevelés-elmélet és Pedagógia Tanszék professzora, sportpedagógus, a neveléstudományok doktora. Kutatási területei: pedagógiai szerepek a testnevelésben és a sportban, sportolók nevelése, sportszakemberek képzésének pedagógiai problémái.

Kovács Etele az Atlétika Tanszék docense, atléta szakedző. Rácz Károly az egyetem doktori tanácsának elnöke. Rácz a Semmelweis Híreknek decemberben kifejtette, hogy a doktori iskolák esetében a hatékonyság és a színvonal megőrzése a legfontosabb: „Minőségi képzés mindenekfelett, ebben nem lehet kompromisszumot kötni.”

A vizsgálóbizottság ötödik tagja Fluck Ákos ügyvéd. Irodája az Andrássy úton található. A bizottság tagjai közül ő fogalmazott meg egyedül különvéleményt, amelyet azonban nem csatoltak a letölthető jelentéshez.

A jelentést és a róla szóló cikkünket lásd itt.

Figyelmébe ajánljuk