Önálló minisztériumot kaphat Navracsics Tibor

  • narancs.hu
  • 2023. október 1.

Belpol

A Miniszterelnökség ezentúl csak politikai feladatokat vinne.

Tárgyal Orbán Viktor miniszterelnökkel – erősítette meg, miután tegnap felröppent a hír, hogy kormányzati átrendeződés jöhet. A Magyar Hang értesülését Navracsics Tibor az atv.hu-nak erősítette meg: eszerint napirendre kerülhet a miniszterelnökkel az uniós kormánybiztos a közigazgatási és területfejlesztési önálló tárca. Január elsejétől lesz várhatóan miniszterként ez az új portfóliója.

Emellett változatlanul megmarad az EU-s forrásokkal kapcsolatos hatásköre is – tette hozzá.

A korábbi értesülések szerint a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség a jövőben csak politikai feladatokat látna el, a közigazgatás pedig menne az új minisztérium fennhatósága alá.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!