Meghalt egy magyar a karantén alá vont óceánjárón

  • narancs.hu
  • 2020. május 10.

Belpol

Három éve dolgozott a hajón.

Öngyilkos lett egy Atlanti-óceán közepén karantén alá vont brit óceánjáró fedélzetén dolgozó magyar kirándulásszervező – írja az Index. A Carnival Breeze a járvány miatt hetek óta vesztegelt a Bahamákon, a hajózási társaság viszont nemrégiben 1300 Anglia felé vette az irányt. A férfi holttestét kollégái találták meg a kabinjában, szerintük semmi előjele nem volt a tragédiának.

A jelek szerint önkezével vetett véget az életének, amit a kapitány is megerősített. A tragédiáról beszámoló hajózási portál szerint a kollágái szerdán beszéltek utoljára a férfival, akinél akkor nem éreztek semmi rendkívülit.

„Sajnos öngyilkosságot követett el. A hajón töltött hosszú izoláció után a depresszió keményen sújt le ránk a fedélzeten” – mondta egy munkatárs. A legénységet sokkolta a tragédia. „Egy barát és kolléga elvesztése rendkívül nehéz. Mindannyiunkra hat ez a szörnyű tragédia, különösen, hogy alig néhány nap lett volna hátra, hogy újra a családjával és szeretteivel legyen” – mondták a magyar férfiról.

Sz. József három éve dolgozott a Carnival hajóin, a visszaemlékezések szerint jó csapattag és nagyszerű ember volt.

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők számára rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06-80-820-111 telefonszámot!

Online segítséget kaphat az ongyilkossagmegelozes.hu oldalon. Az öngyilkosok többsége sokszor küzd szorongással, fél attól, hogy nem tud az elvárásoknak megfelelni, alkalmatlannak, elszigetelnek és magányosnak érzi magát. Ha a környezetében bárki tartósan motiválatlanná, kedvtelenné vagy feltűnően visszahúzódóvá válik, próbáljon meg bizalommal fordulni felé, és meghallgatni a problémáit. Szükség esetén küldje el szakemberhez, vagy kérjen tanácsot a fenti elérhetőségek valamelyikén.

Borítókép forrása: crew-center.com

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.