Orbán Győrfi Pállal utazott, új maszkot villantott

  • narancs.hu
  • 2020. május 10.

Belpol

A Mentők napja alkalmából egy mentőállomást látogatott meg a miniszterelnök.

„Általános iskolás, felső tagozatos koromban egészen a járási bajnokságig vittem az elsősegélyt nyújtó versenyeken való szereplést. A mi időnkben volt ilyen” – meséli Orbán Viktor miniszterelnök Győrfi Pálnak abban a videőban, amit a kormányfő a Mentők napja alkalmából tett közzé a Facebookon. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője hozzátette, ilyen versenyek most is vannak.

Orbánék egy mentőállomásra látogattak el, ahol a kormányfő azt mondta: „Az nagy dolog szerintem egy 10 milliós országtól, hogy 30 000 ágyat és 8 000 lélegeztető készüléket, ha kell, egyidőben tud működtetni, úgy hogy mindenhol van doki, ápoló is, meg maguk mentősök be is hozzák azt, akit kell”. A miniszterelnök megköszönte nekik, hogy „oda teszik magukat”.

Érdekesség, hogy a miniszterelnök egy eddig rajta nem látott maszkban mutatkozott.

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.