Önkormányzati bérlakásba költözhet 25, korábban hajléktalan ember Budapesten

  • narancs.hu
  • 2021. július 13.

Belpol

Olyanok, akik a magas albérletárak miatt vesztették el korábbi otthonukat.

"Azt szeretném, hogy Budapest egy olyan város legyen, amely a legvédtelenebb lakóit sem lenézi és bünteti, hanem segít nekik a talpra állásban" - írta a Facebookon Karácsony Gergely, miközben megosztotta a hírt, hogy 25 olyan budapesti polgár költözhet önkormányzati bérlakásba, akik korábban hajléktalanok voltak.

"Mostantól viszont a fővárosi önkormányzat bérlői lesznek. Kicsi, de komfortos, számukra is megfizethető bérlakásokban" - tette hozzá a főpolgármester. A posztból kiderül, hogy olyan idős emberek kaptak most bérleti lehetőséget, akik korábban a nyugdíjukból nem tudték fizetni az egyre magasabb budapesti albérletárakat.

A szerződés aláírása előtt.

Posted by Karácsony Gergely on Monday, July 12, 2021

"Sokat dolgozunk azon, hogy a Fővárosi Önkormányzat a hajléktalanság kezelése – a hajléktalanellátás – mellett sokkal többet tegyen a hajléktalanság megoldásáért is. Azért, hogy minél több, korábban lakástalan vagy hajléktalan budapesti polgár számára tudjunk méltó lakhatást biztosítani" - írta Karácsony.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk