Soron kívüli vizsgálatot indít Kásler a Zalaegerszegen felmondott traumatológusok ügyében

Belpol

Az ügyeleti díjak miatt 7 traumatológus mondott fel.

Június végén az ügyeleti díjak miatt felmondott 7 traumatológus a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, ezzel lényegileg megszűnt a baleseti sérültek sürgősségi ellátása.

 Az ügyben az EMMI soron kívüli vizsgálatot rendelt el. 

A közlemény szerint a vizsgálat kiterjed a Zala megyei traumatológiai ellátás jelenlegi helyzetére és a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban felmondott 7 traumatológus orvos távozásának valamennyi körülményére.

 Az esetről azt írják, hogy az elmúlt időszakban a Zala Megyei Szent Rafael Kórház traumatológiai osztályának orvosai egységesen jelezték a kórház felé, hogy nem értenek egyet a számukra kifizetett ügyeleti díjak mértékével. Az EMMI hivatalos közleménye szerint a megegyezés érdekében az ügyeleti díjakat intézmény vezetői jelentősen megemelték. "Ennek ellenére a felmondás alatt álló traumatológusok újabb követelésekkel álltak elő. A kórház menedzsmentje megvizsgálta ezeket a követeléseket és megállapította, hogy az újabb elvárásaik nélkülöznek minden szakmaiságot, teljesítésük jogszerűen nem lehetséges. Miután a traumatológiai osztályon dolgozó orvosok sem engedtek a követeléseikből, ezért lezárták a tárgyalásokat, az intézménnyel együttműködni nem kívánó traumatológusok felmondását elfogadták" - írják. 

A miniszter kérésére a felülvizsgálat annak érdekében történik, hogy az ellátás minden beteg számára az elvárt időn belül és az elvárt szakmai színvonalon zökkenőmentesen működjön a továbbiakban.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk