Orbán: „A Fidesz attól Fidesz, hogy nem elégszik meg a választások megnyerésével”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 12., 16:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„A világ egyik legsikeresebb népe a magyar.”

Nem történt nagy meglepetés a Fidesz mai tisztújító kongresszusán, ugyanis újraválasztották Orbán Viktort a párt elnökének. Ezenkívül alelnök lett Novák Katalin, Gulyás Gergely, Kubatov Gábor és Németh Szilárd.

Arról, hogy a fideszesek délelőtt milyen válogatott baromságokat hordtak össze egymás között, itt számoltunk be.

Megérkeztek az első aranyköpések a Fidesz tisztújító kongresszusáról

Tudják, mi az, ami Kövér László szerint még a kommunizmusnál is aberráltabb? Nagy nap ez a mai, a Fidesz ezekben a percekben értékeli eddigi munkáját, illetve tisztújítást tartanak, s közben egymást túllicitálva sziporkáznak. Európa lelkiismerete Gulyás Gergely szerint Magyarország egy biztonságos, stabil és fejlődő sziget egy válságokkal teli világban.

Most viszont folytatjuk a sort Kósa Lajossal, aki szerint

a világ egyik legsikeresebb népe a magyar.

Kósa elmondta azt is, hogy a nagy magyar titok három tényezőből áll. Egyrészt Szent István óta soha nem adtuk fel keresztény hitünket, másrészt magyarságunkat is végig megtartottuk. A siker harmadik komponense pedig a szabadságszeretet. Mivel az egész világ ellenünk van, nyilvánvaló, hogy ezt a három dolgot éri a legnagyobb támadás. Kósa annyira bepörgette magát, hogy keresztényüldözést is vizionált, mert szerinte Európában a kereszt nem megtűrt, hanem üldözendő jelkép. Kósa egyébként azzal is tisztában van, hogy az állítólagos ellenségeink – akiket a politikus nemes egyszerűséggel „ezeknek” nevez – nem olvasnak Adyt.

Miután Kósa befejezte a rögtönzött irodalomórát, Simicskó István honvédelmi miniszter egyenesen Trumptól idézett: „a jó szomszédot a jó kerítés teszi”, hozzátéve, hogy ezt a nézetet vallják a magyarok is. Mielőtt még rátérnénk Orbán elmélkedéseire, emlékezzünk meg Balog Zoltán papminiszter szavairól is, aki azt találta mondani, hogy a kormányzás lényege az egész ember, ami saját magyarázata szerint úgy értelmezhető, hogy az anyagi jólétet javító intézkedésekből lelki gyarapodás is lesz.

Mitől Fidesz a Fidesz?

Orbán Viktor ezt a kérdést elemezte, miután újraválasztották a Fidesz élére. Véleménye szerint a Fidesz attól Fidesz, hogy nem elégszik meg a választások megnyerésével. „Ennél jóval többet akarunk: azt is keressük, kutatjuk – és ha jó passzban vagyunk, meg is találjuk –, mi is a mélyebb értelme a soron következő választás megnyerésének, mit is kell tennünk azért, hogy a Fidesz győzelmével egész Magyarország és minden magyar nyerhessen” – idézi szavait az MTI.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 12., 16:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  Pasinszki
  2017. november 14., kedd 10:27
  „A világ egyik legsikeresebb népe a magyar.”
  Különösen, mióta Hegyeshalomnál fölnyitották a sorompót.
 2. 7
  rworse
  2017. november 13., hétfő 10:01
  Én nem vagyok Fidesz, én megelégednék a választások megnyerésével. Megnyerném a választást, négy évig elégedetten lógáznám a lábamat, aztán, mivel nem csináltam semmi bajt, nem léptem senki tyúkszemére, bizonyára újra megválasztanának. Én ezzel megelégednék. Az ülésszakok közben meg könyvet olvasnék. Meg újságot.
 3. 6
  tiszapolgári
  2017. november 13., hétfő 08:23
  „Mitől Fidesz a Fidesz?”

  Attól, hogy fiatal és demokrata.
 4. 5
  galambocskám
  2017. november 13., hétfő 08:15
  Az interneten való kalandozás után jutottam el Moin-Moin írásához - azt hittem hogy az agresszív blog már nem is aktív. A cikk nem mostani, az írásának idején Botka még jelölt volt. A szerző a Fidesz legyőzésének receptjét ígéri, tehát reménykedve kezdtem olvasni, elvégre agresszívék a magyar értelmiség felső köreibe tartoznak. Tudtommal ők egy mücheni egyetemen tanító társaság.

  http://progressziv.blog.hu/

  "3. A javaslat

  A stratégia a következő:

  Egyik ellenzéki párt3 sem indít saját jelölteket a 2018-as választásokon, sem egyéni körzetekben, sem a listás helyekért.
  Viszont ezek a pártok minden körzetben és listás helyen is független jelöltek támogatására szólítják fel a saját párthíveiket.
  Ezek a független jelöltek egy feddhetetlen magyar állampolgárokból összeálló közösség által kiválasztott és delegált személyek lesznek, akikkel szabályos szerződés köttetik, melyben (főbb kötelezettségeikként) vállalják az alábbiakat:..."


  Orbán örök. 5. 4
  rworse
  2017. november 12., 21:22
  Jó szomszédhoz nem kell körítés.
 6. 3
  tiszapolgári
  2017. november 12., 20:33
  Simicskó: „a jó szomszédot a jó kerítés teszi”

  Közmondásra közmondás: Hadakozás és gonoszság együtt járó szomszédok.
 7. 2
  harcolj
  2017. november 12., 20:22
  A világ egyik legsikeresebb népe vagyunk, még nálunk is sikeresebb az összes többi. Pont. Viszont nálunk lakik a világ leggazdagabb gázszerelője. Minden ország viszi valamire.
 8. 1
  rworse
  2017. november 12., 19:55
  Jó, mikor olyanok vérmagyarkodnak, akiknek a nevük se magyar. Ez a vérmagyarkodási esetek legalább fele, még a sok magyarosítási hullám után is.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Kis-Magyarország

Kultúra