Orbán a szlovákoknál és bolgároknál a legnépszerűbb

  • narancs.hu
  • 2023. június 5.

Belpol

Többen kedvelik a két országban, mint nálunk. 

Bulgáriában örvend a legnagyobb népszerűségnek Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor, olyannyira, hogy a magyar kormányfő népszerűbb a balkáni országban, mint idehaza – egyebek között ez derül ki a GLOBSEC szlovák kutatóintézet nyolc EU-tagországra kiterjedő felméréséből, amit a Népszava szemlézett. 

A felmérés Bulgária mellett Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Litvánia és Lettország polgárait kérdezte. 

Orbán Viktor rajongóinak az aránya Bulgáriában és Szlovákiában magasabb, mint Magyarországon: mindkét országban 48-48 százalék nyilatkozott pozitívan a magyar miniszterelnökről, szemben a magyarok 43 százalékával.

Ebben a sorrendben hazánkat Románia követi: a román válaszadók 32 százaléka pozitívan vélekedik Orbán Viktorról. Ezzel szemben Lengyelországban – aligha függetlenül az Orbán-kormány Putyin-párti politikájától – igencsak visszaesett a kormányfő népszerűsége, jelenleg mindössze 18 százalékon áll a kutatás szerint. Ehhez hasonlóan negatívan csak a vizsgált balti államokban, Lettországban (18 százalék) és Litvániában (13 százalék) vélekednek róla. Csehországban 28 százalék gondolkodik pozitívan a miniszterelnökről.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk