Orbán: a török hódoltság releváns tapasztalat a migrációs vitában

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. szeptember 1.

Belpol

A most érkező migránsok ugyanis valamennyien muszlimok.

Az Európai Unióban az egyetlen megoldás a migráció kezelésére, ha visszaadjuk ezt a jogot a tagországoknak - jelentette ki Orbán Viktor szerdán a szlovéniai Bledben, a nemzetközi stratégiai fórum kerekasztal-beszélgetésén, amelyen részt vett még többek között Janez Jansa szlovén, Andrej Babis cseh, Eduard Heger szlovák miniszterelnök, Aleksandar Vucic szerb elnök és Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök, Kiriákosz Micotákisz görög kormányfő, és bekapcsolódott Charles Michel, az EU-tagországok vezetőiből álló Európai Tanács elnöke is.

Orbán szerint a migráció területén azoknak az országoknak a tapasztalata, amelyek történelmük során voltak már muszlimok megszállása alatt, például Magyarországé, "relevánsabb", mint azoké, akik nem. A most érkező migránsok ugyanis valamennyien muszlimok.

Nem fogadható el a migráció megoldásként a demográfiai problémákra , mert a főként muszlim bevándorlók megváltoztatnák a hagyományos európai kultúrát - mondta Orbán.

Emlékeztetett , hogy a 2015-ös válság idején elsőként hívta fel a figyelmet arra, hogy a migráció uniós megközelítése tönkreteheti az európai kultúrát. Már akkor az volt az álláspontja, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás terrorizmushoz és társadalmi nehézségekhez vezethet, és az EU nincs felkészülve erre, nincsenek válaszai. "A migrációt meg kell állítani" - szögezte le.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az afganisztáni történések miatt most újabb migrációs válság fenyeget.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk