Orbán Balázs: A kormány politikája megtalálja és gondolkodásra ösztönzi a magyarokat

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 10.

Belpol

A miniszterelnök politikai igazgatója érdekesen látja a Fidesz teljesítményét, de elismerte, hogy vége az aranykornak.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az Indexnek (ki másnak?) adott interjút, ahol főleg főnöke kötcsei kijelentéseit magyarázta, de azért beszólt megint Matolcsy György jegybankelnöknek is.

Orbán szerint véget ért az aranykor, „ahol kedélyes öregurak politikai vitákat folytatnak egymással.” Szerinte a kormányzati politikusoknak már nem elég jól végezniük a munkájukat, hanem ezt a modern eszközökkel meg kell mutatni a világnak.

Orbán Balázs érdekesen látja az Orbán-kormány politikáját, szerinte ugyanis az arra épül, hogy „megtalálják azokat a témákat, amelyek összekötik és egységes gondolkodásra ösztönözik a magyarokat”, példaként pedig az orosz-ukrán háborút hozta fel.  „A magyar nemzeti közösségnek van egy egyöntetű megközelítése: az, hogy ebből a háborúból nekünk ki kell maradni. Ugyanez érvényes a migráció ügyében. A mesterséges intelligencia valószínűleg arról beszélne, hogy a migrációnak milyen pozitív oldalai vannak. Ezt ki kell zárni, a magyar közösség tagjai ugyanis azt mondják, hogy a migráció negatív társadalmi folyamatokat indít el, ezért ezzel szemben védekezni kell” – mondta.

Hozzátette, hogy az a gazdasági semlegességre épülő politika, amiről Orbán beszélt sokat Kötcsén, nem hinta modell. „Ez nem hintapolitika, hanem ez a szuverén, saját logika szerint működő Magyarország politikája, amire gazdasági felhajtóerőt és kormányzati sikert tudunk építeni” – magyarázta.

Orbán Balázs a kormány gazdaságpolitikáját sokszor kritizáló Matolcsy György jegybankelnökről is elmondta a véleményét. „A kutya máshol van elásva, a kritikák mélyén személyes problémák vannak. Volt ilyen már korábban is, annak az átmeneti időszaknak is hamar vége lett” – mondta a miniszterelnök politikai igazgatója.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk