Orbán: brüsszeli magaslesről lövöldöznek Magyarországra

  • narancs.hu
  • 2022. október 23.

Belpol

A miniszterelnök Zalaegerszegen mondott ünnepi beszédet, ahol tüntetők vártak rá.

Orbán Viktor 1956-ra emlékezve kivételesen nem Budapesten, hanem Zalaegerszegen mondott beszédet. A helyszínen tüntetők várták a miniszterelnököt.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából, a Mindszentyneum épületének ünnepélyes átadóján tartott beszédében a kormányfő kiemelte: "a bennünket, vidékieket lesajnáló baloldal szerint nem helyénvaló" Zalaegerszegen ünnepelni, "ahogy ők mondják, csak Zalaegerszegen". Nem értik, hogy Budapest nem azonos az országgal – fogalmazott. Orbán a magyar egyházi világ nagy alakjait méltatva kijelentette: ők nem csak a hit dolgaiban jelentenek igazodási pontot. A nagy magyar katolikus egyházfők nemcsak az evangélium hirdetésében jártak az élen, de útmutatással, tetteikkel életükben és halálukban is "Mária országát, Magyarországot" szolgálták - mondta. A miniszterelnök ezt követően Mindszenty bíboros közösségépítő örökségéről beszélt, amelyhez a magyarok méltók akarnak lenni, mint mondta

ki akarjuk használni azt a lehetőséget, hogy ma nem meghalnunk kell a hazáért, hanem élhetünk érte

A kormányfő szerint 1956-ban minden észszerű feltétel adva volt ahhoz, hogy Magyarországon erőszakmentes legyen az átmenet. Hozzátette: az első napokban még működött a terv, magyarok százezrei vettek részt a forradalomban, a szovjetek összezavarodtak, és ha a Nyugat nem árulja el őket, 1945 után másodszor is sikerrel jártak volna a magyarok. A magyarok igazságát csak a magyarok mutathatják meg a világnak, és csak a magyarok védhetik meg saját igazságukat a fenyegető veszélyekkel szemben – összegzett Orbán.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: 1956-ban megtanultuk, hogy nehéz időkben csak az összefogás segíthet. Ezért ne törődjünk azokkal,

akik hol az árnyékból, hol a brüsszeli magaslesről lövöldöznek Magyarországra, ott fogják végezni, ahol az elődeik

– mondta.

A miniszterelnök hangsúlyozta: mióta "nemzeti" kormánya van Magyarországnak, minden válságból erősebben jött ki az ország, mint ahogy belement.

Most is felkészültünk, megőrizzük a gazdaság stabilitását, mindenkinek lesz munkája, a rezsicsökkentést meg tudjuk védeni, a családok pedig nem maradnak magukra – szögezte le Orbán Viktor, hozzátéve: a kormánynak megvan ehhez az ereje és a tapasztalata.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?