Orbán kinevezte a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság vezetőjét

  • narancs.hu
  • 2022. december 23.

Belpol

A második frissen létrehozott korrupcióellenes szervezet igazgatója a NAV-tól érkezik.

Január elsejével dr. Karácsoni-Pej Melindát nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a másik új korrupcióüldöző állami szervezet, a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság vezetőjévé – írja a Telex a Magyar Közlönyben csütörtök este megjelent kormányrendelet alapján.

Dr. Karácsoni-Pej Melinda megbízása négy évre szól, kinevezéséig a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán dolgozott bűnügyi főigazgató-helyettesként. A Navracsics Tibor tárcája alá tartozó szervezet elsősorban az összeférhetetlenséget vizsgálja az uniós támogatásokból megvalósuló fejlesztési projekteknél.

Az újonnan létrehozott szervezet feladatai a honlapja alapján többek között:

  • elvégzi az összeférhetetlenségi nyilatkozatok és az érdekeltségi nyilatkozatok mintavételes ellenőrzését, valamint kivizsgálja az összeférhetetlenség megállapítására irányuló bejelentéseket;
  • azonosítja a lehetséges összeférhetetlenségi helyzeteket, ennek keretében kockázatelemzést végez;
  • gondoskodik a fejlesztéspolitikai intézményrendszer szereplőinek az összeférhetetlenségi helyzetek elkerülésével kapcsolatos tudatossága növeléséről,
  • anonim bejelentőrendszert működtet;
  • kapcsolatot tart és együttműködik a nemzetbiztonsági szolgálatokkal és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervekkel

A másik frissen létrehozott korrupcióellenes állami szervezetet, az Integritás Hatóságot Biró Ferenc vezeti.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk