Orbán Viktor: "A progresszív dominancia ellenszereit kikísérleteztük, a recept kész"

 • narancs.hu
 • 2022. május 19.

Belpol

Orbán Viktor a CPAC Hungary konzervatív összejövetelen beszélt arról, hogy Magyarország a konzervatív és keresztény értékek bástyája Európában.

Csütörtökön megkezdődött CPAC Hungary nevű, konzervatívnak nevezett összejövetel Budapesten. A rendezvény, ahogy a Telex írja, "az amerikai jobboldal éves szuperkonferenciájának magyar mini kiadása", és amelyet a 2016 óta közel ötmilliárd forint közpénzzel kitömött Alapjogokért Központ szervezett.

Az eseményen, amelynek például meghívott vendége Tucker Carlson, az amerikai Fox News rasszista megnyilvánulásairól és az elnökválasztás utáni dezinformációkról ismert műsorvezetője is, maga Orbán is felszólalt, miután Tóth Gabi elénekelte a Himhuszt, Vastag Csaba pedig az amerikai himnuszt.

Orbán a beszédét azzal kezdte, hogy „én is tudom, hogy most jobb beszédet érdemelnének, mint ami most következik”, majd kiemelte, hogy mindig jó, ha az ember barátok között beszélhet, majd arról is beszélt, hogy pár napja alakíthatta meg az ötödik kormányát.

Orbán azt mondta, ő a rendezvényhez azzal tud hozzájárulni, ha elmondja, hogyan győztek a kommunisták ellen, és most a választásokon, és "hogyan sikerült lelkes egyetemistának lebontani a diktatúrát, megtörni a liberálisok véleményuralmát”, és hogyan vált Magyarország a konzervatív és keresztény értékek bástyájává Európában. MÖsszegezve minderre az volt a válasza: „ha a legjobb vagy, akkor győzhetsz”.

Orbán arról is beszélt, hogy szerinte a progresszív baloldal mondja meg, mi a helyes és mi nem, övék a média meghatározó pozíciói, ők készítik a magas- és tömegkultúrát.

Ezután elővezette az Orbán-kormány siekrességi recepjét. Az országról és a választási győzelemről kijelentette:

"a progresszív dominancia elvét kikísérleteztük, a recept kész, most április 3-án megkaptuk a negyedik dózist, a beteg teljesen meggyógyult".

A recept elmondása szerint a következőkből állt:

 • Csak a saját szabályok alapján lehet játszani, és nem lehet elfogadni a mások által szabott utat.
 • A nemzeti konzervativizmus elvét kell követni, támogatni a családokat és az egyházakat.
 • A nemzeti érdek érvényesítése a külpolitikában szintén fontos, de nem mindig könnyű, főleg ha a szomszédban háború van.
 • “Legyen médiánk” - jelentett ki.  “A progresszív baloldal őrültségeit csak így lehet bemutatni.”
 • Tabudöntögetőnek kell lenni, amilyen Donald Trump is, és le kell leplezni az ellenfél szándékát. Példaként említette, hogy Magyarországon pedig már azelőtt leleplezik a baloldalt, mielőtt cselekednének, ugyanis ezt tették  az “LMBTQ-propagandával, ami nálunk még új dolog, de már most megsemmisítettük."
 • Munka alapú társadalmat kell létrehozni.
 • A hetedik pont Orbán szerint az, hogy "ne szorulj ki a szélére", például a szélsőjobbról induló tudománytagadás és az LMBTQ-csoportok biológia tagadása mind olyasmi, amivel valaki szavazatokat veszíthet.
 • Nyolcadik pontként az olvasást emelte ki: “a book a day, keeps the defeat away”.
 • Kilencedikként az Istenbe vetett hit fontosságát.
 • Tizedik pont szerinte a barátok keresése a politikában.
 • Tizenegyedikként a közösségépítés fontosságát hangsúlyozta,
 • tizenkettedikként az intézmények kiépítését, mert utóbbiak elengedhetetlenek a sikeres politikához, ugyanis a politikusok jönnek-mennek, de az intézmények generációkon keresztül velünk maradnak, mondta.

Mindezek után azt hangsúlyozta, hogy a világ hatalmas változásokon megy keresztül, “a pusztító ideológiák, a fasizmus és a kommunizmus nyugatról származnak." Kiemelte, hogy Magyarországnak emiatt az EU-val van dolga, az uniót pedig beszédében "arctalan, bürokrata emberekkel, progresszív liberálisokkal, a woke-álomtól megrészegült marxistákkal, Soros György kitartott embereivel" azonosította, és kijelentette, hogy "vissza kell vennünk az intézményeinket Brüsszelben". A beszédét azzal fejezte be, hogy azt kérte, kívánjanak ehhez nekünk sok sikert.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

 • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.