Orbán: Novemberben közel félhavi nyugdíjjal többet visz a postás

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 28.

Belpol

A kormány nyugdíj-kiegészítést fizet a nyugdíjasoknak a magas inflációra való tekintettel. 

Novemberben átlagosan, közel félhavi nyugdíjjal többet visz majd a postás – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán. 

A kormányfő bejelentése során azt mondta, még 2010-ben állapodtak meg arról, hogy a nemzeti kormány megőrzi a nyugdíjak értékét, garanciát vállaltunk, nem fordulhat többé elő, az ami a Gyurcsány-korszakban történt, hogy elvettek egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól. Ezért a nyugdíjak értékét minden évben megőrizték, ha jól ment az ország szekere, még nyugdíjprémiumot is tudtak fizetni. „Olyan országot szeretnénk, ahol együtt sírunk, együtt nevetünk” – fogalmazott. Ezt a vállalásukat a Covid-járvány és az ukrán háború idején is teljesíteni tudják, az idei infláció magasabb volt a vártnál, ezért csak úgy tudják megőrizni a nyugdíjak értékét, ha nyudíjkiegészítést fizetnek. 

Arról nem beszélt, hogy nehéz helyzetbe kormányozták a gazdaságot, és esik a kormány népszerűsége. A bejelentés minden bizonnyal utóbbit is egyensúlyozni próbálja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk