Megszüntette a nyomozást a rendőrség a nagymarosi polgármester költségtérítési ügyében

Belpol

Heinczinger Balázs nagy valószínűség szerint szabálytalanul vett fel költségtérítést, ami miatt korábban kétmilliós összeget visszautalt az önkormányzatnak. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény. 

„Elektronikus úton érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy az eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya – tekintettel arra, hogy álláspontunk szerint a cselekmény nem bűncselekmény – megszüntette” – tájékoztatta a Narancs.hu-t a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Még a tavasszal számoltunk be róla, hogy Heinczinger Balázs polgármester nagy valószínűséggel szabálytalanul vett fel költségtérítést, ami miatt egy kétmillió forint feletti összeget vissza is utalt az önkormányzat számlájára. Az ügyben nem indult fegyelmi eljárás, miközben az esetlegesen jogszerűtlen gyakorlat a település előző vezetőjét, Petrovics Lászlót is érintheti. 

Áprilisban hivatali visszaélés bűntette miatt feljelentés született, azonban akkor a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól azt a tájékoztatást kaptuk, a rendőrség feljelentéskiegészítést rendelt el. Ez azt jelenti, hogy az eljárás megindítása előtt a hatóságnak további információra van szüksége. A rendőrség májusban viszont arról tájékoztatta a Narancs.hu-t, hogy elrendelte a nyomozást ismeretlen tettes ellen. Kevesebb mint fél évvel ezután a rendőrség be is szüntette a nyomozást. 

 
Heinczinger Balázs, Nagymaros polgármestere a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó sajtótájékoztatóján az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2023. május 10-én. 
Fotó: Kovács Attila / MTI
 

Heinczinger Balázs egy márciusi képviselő-testületi ülésen hangsúlyozta, jóhiszeműen járt el a költségtérítésével kapcsolatban egészen addig, amíg ez az ügy ki nem borult. Állásfoglalást kért a kormányhivataltól, valamint a Belügyminisztériumtól, hogy szabályosan járt-e el: az egyik állásfoglalás egyértelműen kimondta, hogy nem vehette volna fel az összeget, a másik pedig arról szólt, hogy milyen feltételek mellett tehetné ezt meg. A képviselő-testület szavazott arról, hogy induljon-e fegyelmi eljárás az ügyben, de ezt – Heinczinger voksával együtt – leszavazták. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk