Orbán üzent az érettségizőknek

  • narancs.hu
  • 2021. május 3.

Belpol

Egykori gimnáziuma mellől, Székesfehérvárról jelentkezett.

Egykori középiskolája, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium mellől üzent a hétfőn kezdődő érettségi vizsgákon résztvevőknek Orbán Viktor. A Facebookon közzétett videóban a miniszterelnök elmondta, hogy a gimnázium eredetileg leányiskola volt, de amikor ő járt oda, akkor is sokkal több volt az osztályában a lány, 30 lány és 6 fiú volt az osztályában. „Életem legszebb évei voltak ezek” – jegyezte meg Orbán. Hozzátette, hálával gondol a tanáraira, akik megpróbáltak embert faragni belőle.

 „Tudom, hogy a mostani érettségi nehezebb, mert nem volt személyes felkészülési lehetőség, tudom, hogy digitális oktatás volt. Azt kívánom minden érettségizőnek, hogy minden, tanulásra fordított óra, minden gondolat, minden tétel, amit megtanultak, biztosan eszükbe fog jutni, és szép emlékként marad meg majd, és szép emlékként marad meg majd az érettségi” – mondta, majd sok sikert kívánt a vizsgázóknak.

A ma kezdőddő érettségin 173 otthon töltött nap után több mint 111 ezer diák kezdi meg a vizsgasorozatot, amely a magyar nyelv és irodalom tantárggyal indul hétfő reggel 9 órakor.

(Facebook/Orbán Viktor)

Neked ajánljuk