Orbán Viktor homárt evett a tengerparton, miután lerótta kegyeletét XVI. Benedek pápa ravatalánál

  • narancs.hu
  • 2023. január 4.

Belpol

Enni kell...

Orbán Viktor és Lévai Anikó Róma tengerparti, Ostia nevű negyedében ebédelt kedden, miután napközben lerótták kegyeletüket a Szent Péter-bazilikában XVI. Benedek pápa ravatalánálszámolt be a hírről a La Repubblica.

A lap szerint a miniszterelnök a tengeri fogásokra specializálódott, La Bussola nevű étteremben katalán módra elkészített homárt rendelt, felesége pedig polipsalátát és halpástétomot evett. A tudósítás szerint Orbán az étterem tulajdonosának elmondta azt is, mennyire jól érzi magát Ostiaban és milyen szépnek tartja a tengert, valamint a fogásokról is elismerően beszélt.

Egy másik olasz lap, Canale Deici szerint Orbánék a követség munkatársaival érkeztek az étterembe, ahonnan a lap egy videót is publikált, ezen hallatszik, hogy a miniszterelnök olaszul köszöni meg a pincér munkáját, Lévai Anikó figyelmét pedig felhívja az ajándékra, amit kaptak.

Csütörtökön tartják Rómában a szombaton elhunyt XVI. Benedek pápa gyászmiséjét és temetését, az eseményen Novák Katalin és Semjén Zsolt is részt vesz majd.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?