Orbán Viktor kampányüzenetét az szja-visszatérítésről a NAV postázza

  • narancs.hu
  • 2022. február 7.

Belpol

A Fidesz a független államapparátust és közpénzt használ fel nyílt kampánycélokra. Még a látszatra sem adnak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) terjeszti, vagyis küldi ki országszerte az érintetteknek azt a levelet, amelyben a miniszterelnök tájékoztatja a címzettet, hogy családi-adóvisszatérítésben részesül. A Narancs egyik olvasója is kézhez kapott egyet a kampánylevelek közül.

A levélből egyértelműen kiderül, hogy Orbán Viktor megint keveri a szezont a fazonnal, vagyis újból összekeveri a miniszterelnöki és a pártelnöki funkcióit. Míg a levél egyik bekezdésében arról tájékoztat, hogy a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére a szárnyaló magyar gazdaság mégis lehetővé teszi az egyszeri kegyet, mármint az adóvisszatérítést, addig a másikban már gyurcsányozik, majd szavait a Fidesz új szlogenjével zárja, miszerint a "Magyarország előre megy nem hátra".

A Fidesz e kampány során sem ad a látszatra, nem törődnek azzal, hogy a független államapparátust és közpénzt nyíltan kampánycélokra használják fel.

 
Levél a NAV-tól, vagyis Orbán Viktortól. (A képre kattintva nagy méretben nyílik meg a fotó)

Mindeközben indult egy civil kezdeményezés, mely során arra ösztönzik azokat, akik részesülnek családi-adóvisszatérítésben, hogy ha megtehetik, a visszakapott SZJA-ból (vagy annak egy részéből) támogassák a szívükhez közel álló szervezeteket, sajtótermékeket, mozgalmakat. Legyél te is Továbbadó!

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!