Polt Péter szerint Völner Pál törvényesen van szabadlábon

  • narancs.hu
  • 2022. február 7.

Belpol

A legfőbb ügyész szerint törvényes, hogy csak Schadl Györgyöt tartóztatták le.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője még január 23-án intézett írásbeli kérdést Polt Péterhez „Miért látható ilyen sok eljárási ellentmondás a Völner ügyben?” címmel. Az öt oldalon át sorolt kérdések között szerepelt az is, vajon miért nem tartóztatták még le a korrupcióval gyanúsított egykori államtitkárt, Völner Pált, ha az ugyanabban az ügyben szintén gyanúsított Magyar Bírósági Végrahajtói Kar elnökét, Schadl Györgyöt meg igen.

A legfőbb ügyész mostanra küldte meg válaszait Vadainak. Polt Péter szerint

a kényszerintézkedések esetében az arányosság elvét nem a terheltek viszonylatában kell alkalmazni, mindig az érintett személy vonatkozásában megállapított tényektől és körülményektől függ, mi az arányos kényszerintézkedés”.

Válaszát azzal zárta, hogy "a Központi Nyomozó Főügyészség és a Fővárosi Nyomozó Ügyészség törvényesen, megalapozottan és szakszerűen járt el a kérdéssel érintett ügyekben", vagyis a legfőbb ügyész szerint törvényes, hogy csak Schadl Györgyöt tartóztatták le, Völner Pált viszont nem.

(parlament.hu/Vadai Ágnes, Polt Péter)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk