Orbán Viktor kitartást és minden jót kívánt egy kilakoltatásra váró kilencgyerekes családnak

  • narancs.hu
  • 2019. május 8.

Belpol

Családcentrikus kormányfő.

„Őszintén sajnáljuk, hogy a tájékoztatáson túl nem lehettünk a segítségükre. Helyzetüket átérezve, ezúton kívánunk Önöknek Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót!” – így zárul az a levél, amit az a zsámboki család kapott Orbán Viktortól, akiknek sanyarú helyzetéről korábban a Magyar Hang beszámol.

A Magyar Hang nemrég bemutatott egy 9 gyerekes zsámboki családot, ami közel került ahhoz, hogy otthon nélkül maradjon, és a gyámügy elvegye 8 gyereküket (a 9. nyáron lesz 19 éves). Április végén ugyanis lejárt a téli kilakoltatási moratórium.

A család története dióhéjban: Krisztina 8 gyereke az első férjétől van, ő viszont bántalmazta őket, emiatt az asszony és a gyerekek elszöktek, de lakhatási okok miatt visszatértek. A telken két ház van, a hátsót az alkoholista első férjjel együtt építették hitelből, de jelzálog van rajta, tehát most mindkettőt elárverezik. A házat licitre bocsátották, és most Krisztináék az idővel futnak versenyt, hogy lakást találjanak maguknak. Ha az árverés sikeres, a végrehajtó szól a gyámügynek, hogy a gyerekek veszélyeztetettek, tehát addigra kell megoldást találnia a családnak.

Az asszony elkeseredésében 2 hónapja levelet írt Orbán Viktornak, és kedden meg is érkezett a válasz: „Köszönjük, hogy segítségkérő levelével megkereste Orbán Viktor miniszterelnök urat, amelyre megbízásából a Levelezési Osztály válaszol. Őszinte megértéssel és együttérzéssel olvastuk sorait, melyekben egyéni élethelyzetét osztotta meg velünk” – írják, majd felhívják a figyelmet arra, hogy a vonatkozó „kormányrendelet értelmében Miniszterelnök úr valamennyi egyedi, szakmai, szakigazgatási és hatósági kérdésben az illetékes szervek, illetve szakminisztériumok álláspontjára támaszkodik, így az egyéni megkeresések és igények tekintetében elbírálási-, beavatkozási lehetőséggel sajnos nem rendelkezik”.

A levélben javasolják, hogy a nő konzultáljon a volt férjével, kérjen önkormányzati bérlakást/ingatlant. A levél vége pedig ez: „Őszintén sajnáljuk, hogy a tájékoztatáson túl nem lehettünk a segítségükre. Helyzetüket átérezve, ezúton kívánunk Önöknek Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót!”

Figyelmébe ajánljuk