Orbán Viktor szerint az ellenzék szembefordult a hazánkkal

  • - gera -
  • 2018. szeptember 17.

Belpol

A miniszterelnök freudi elszólása: „Én határozottan kiállok a külföldön dolgozni akaró magyarok ellen.”

Semmi gond nincs azzal, ha a magyarok külföldön dolgoznak – mondta Orbán Viktor a parlamentben, amikor a frakcióvezetők felszólalásaira reagált. A kormányfő szerint az ellenzék degradálóan beszél a külföldön dolgozó magyarokról, ő ezt viszont nem tenné. Ekkor volt Orbánnak egy freudi elszólása (?) is: „Én határozottan kiállok a külföldön dolgozni akaró magyarok ellen” – mondta a kormányfő, mire nagy derültség támadt az ülésteremben.

Orbán szerint az ellenzék ismét a régi nótát fújja. „A derék magyar nép elment választani öt hónappal ezelőtt. A nép úgy döntött, önök annyi bizalmat kapnak, mi pedig ennyit” – mondta. Tanácsot is adott: szerinte ha az ellenzék nem akar bent ragadni a múltban, akkor követniük kell az embereket.

false

„Az ellenzék szembefordult a hazánkkal” – mondta a kormányfő, aki szerint a parlamentben vannak pártok, akik jobban gyűlölik őket, mint amennyire szeretik a hazájukat.

Orbán szerint valóban fenyeget minket az a veszély, hogy elveszik a határőrizet jogát. Hogy ezt mire alapozza, nem derült ki, de megint elmondta, hogy „át akarják venni a kapukulcsot”.

Orbán: a Sargentini-jelentés abszurd hazugsággyűjtemény

Orbán Viktor a gazdaságpolitika értékelésével kezdte az őszi szezont. Majd persze a Sargentini-jelentéssel folytatta.

Neked ajánljuk