Összehangolt fellépéssel, a májusi EP-választáson törné meg az Orbán-rendszert Ujhelyi István

  • MTI/narancs.hu
  • 2018. december 27.

Belpol

Stratégiai egyeztetésre hívja az ellenzéki pártokat a szocialista politikus.

Január első hetére stratégiai egyeztetésre hívja a demokratikus ellenzéki pártok európai parlamenti kampányfőnökeit az MSZP választási felkészülését irányító Ujhelyi István, aki szerint a májusi választáson összehangolt fellépéssel megtörhető az Orbán-rendszer.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján a szocialista politikus arról beszélt: óriási az ellenzék felelőssége abban, hogy a jövő évben megálljt parancsoljon "annak a diktatórikus hatalmi építkezésnek, ami jellemzi Orbánt és oligarcháinak rendszerét".

Ujhelyi István szerint megmutatkozik az Orbán-rendszer sebezhetősége, ha a Fidesz májusban nem szerzi meg a brüsszeli mandátumok többségét, ezért a választók voksaiért versengő ellenzéki erőknek egyeztetniük kell stratégiájukat azért, hogy többségbe kerüljenek "a nem Orbán Viktort szolgáló európai parlamenti képviselők".

Nyilvánvaló, hogy ez nem jelenthet közös nagy ellenzéki listát - jelentette ki, utalva arra, hogy több párt bejelentette már jelöltjeit, ettől függetlenül "kutya kötelességünk egyeztetni a politikai stratégiánkat".

Hangsúlyozta: a karácsony előtt indult, addig példátlan és példamutató ellenzéki, szakszervezeti és választói együttműködés közös frontot hozott létre az Orbán-kormánnyal szemben, ez az együttműködés januárban folytatódik.

2019 jelszava Stop Orbán - jelentette ki egy piros lapot felmutatva. Mostantól ezt a jelképet használják "Orbán Viktor bűnös rendszerével szemben".

Neked ajánljuk