Oszkó Péter Dobrev Klárát támogatja az előválasztáson

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 10.

Belpol

Szerinte azt kell nézni, ki a legalkalmasabb a feladatra.

Miután Bajnai Gordon ma reggel beállt Karácsony Gergely mögé a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, megszólalt a kérdésben Oszkó Péter, a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere is. Kiderült: ő Dobrev Klárát támogatja.

"Ennek oka pedig az, hogy őt tartom a legalkalmasabbnak arra, hogy egy esetleges miniszterelnöki pozícióval járó mindennemű feladatot és kihívást képes legyen kezelni és teljesíteni" - írja Facebook-bejegyzésében Oszkó.

Hozzáteszi, az üzleti életben azt tanulta meg, hogy "adott feladatkörre mindig az arra legalkalmasabb embert kell választani, függetlenül minden más személyes, szervezetpolitikai vagy taktikai megfontolástól. A miniszterelnök személyének megválasztásánál kevés nagyobb tét van mindannyiunk, az egész ország számára, ebben a döntésben tehát még inkább azt a szempontot kell érvényesíteni, hogy ki lehet képes ezt a feladatot a legjobban ellátni."

Oszkó a bejelentése mellett egyébként megosztotta Dobrev Klára egy Facebookra feltöltött fotóját is, amelyen az látható, hogy a DK miniszterelnök-jelöltje vezető gazdasági szakemberekkel egyeztet, Oszkó mellett Bojár Gáborral, László Csabával, Surányi Györggyel és Vértes Andrással.

A miniszterelnök-jelölti előválasztás első fordulójában szeptember 18. és 26. között lehet szavazni, a jelöltek közötti első tévévitát most vasárnap közvetíti az ATV. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.