Kölcsönös visszalépéseket jelentett be a Momentum és az MSZP-Párbeszéd

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 10.

Belpol

További öt körzetben működnek együtt az előválasztáson. 

További öt választókerületben működik együtt az előválasztáson és támogatja egymás jelöltjeit az MSZP-Párbeszéd szövetség és a Momentum - írják közös közleményükben a pártok.

Az MSZP-Párbeszéd szövetség a momentumos Rehó Tibort támogatja Győr-Moson-Sopron megye 1-es választókerületében, Szabó Bencét Hajdú-Bihar megye 1-es választókerületében és Pleva Dánielt Vas megye 3-as választókerületében.

A Momentum az MSZP-s Szelényi Zoltánt támogatja Békés megye 4-es választókerületében és Márton Rolandot Fejér megye 1-es választókerületében.

A közlemény erre nem tér ki, de az újabb támogatások értelemszerűen azt jelentik, hogy az MSZP-Párbeszéd hármat, a Momentum kettőt visszaléptet a korábban bejelentett jelöltjei közül. 

Az MSZP-Párbeszéd színeiben Győrött Pollreisz Balázs indult volna, Debrecenben Fábián István, Körmenden Ipkovich György. A Momentum Orosházán Sebők Évát, Székesfehérváron Barlabás Andrást vonhatja vissza az MSZP-sek támogatásának érdekében.

Különösen Győrött, Székesfehérváron és Orosházán tűnik logikusnak a Momentum és az MSZP-Párbeszéd újabb megállapodása, ezekben a körzetekben ugyanis a Jobbik és a DK már korábban megegyezett a közösen támogatott jelöltek személyében, így a Momentum és az MSZP-P hátrányos helyzetből indult volna, ha nem egyesítik erőiket. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk