Palkovics egyeztetésre hívta Karácsony Gergelyt

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. november 28.

Belpol

Kész neki bemutatni a BKK-t illető pénz kifizetéséről szóló szerződés tervezetét.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfő reggelre egyeztetésre hívta Karácsony Gergely főpolgármestert, ezt a miniszter vasárnapi sajtóközleményében közölte.

 Eszerint a reggel 8 órára tervezett megbeszélésen az innovációs és technológiai miniszter kész személyesen bemutatni Karácsony Gergelynek "a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét".

"A meghívás elfogadása esetén a kormányzati oldalról véglegesnek tekinthető szövegváltozatot a felek akár azonnal alá is írhatják majd"

- tették hozzá.

Miközben az ITM a közleményben igyekezett hangsúlyozni, hogy a helyi közösségi közlekedés biztosítása a fővárosi önkormányzat törvényben előírt elsődleges feladata, de elismerte: a központi költségvetés e kötelezettség teljesítését éves szinten 12 milliárd forintos hozzájárulással segíti. Ennek kifizetését az ITM és a Fővárosi Önkormányzat között megkötendő támogatási szerződés alapozza meg.

A főváros hetek óta hangoztatja, hogy nem kapta még meg a BKK a szokásos éves állami támogatást, amelynek hiánya fennakadásokat okozhat a budapesti tömegközlekedésben. Kilátásba helyezték a tömegközlekedés korlátozását is és a héten már a BBK járatain is bemondták, hogy nem érkeztek meg a szokásos, törvényi kötelezettséggel előírt állami támogatások, a követelés ellenére sem.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk