Palkovics László tárcájához kerül a felsőoktatás

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 21.

Belpol

A döntés a „versenyképesség növelését” szolgálja.

2019. szeptember 1-től a felsőoktatás irányítása átkerül az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) – közölte szerda délután az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 24.hu-val. A döntés értelmében a köznevelés irányítására önálló államtitkárságot hoznak létre, Maruzsa Zoltán vezetésével.

A kezdeményező Palkovics László innovációs miniszter volt, mert úgy látja, az innováció birtokában Magyarország versenyképessége jelentősen növekszik a felsőoktatás ITM-be kerülésével.

Az átszervezés lehetőségét a 168 Óra írta szerda reggel: a lap szerint a minisztérium alatt egy olyan államtitkárság formálódna Bódis József jelenlegi oktatási államtitkárral az élen, amelyhez három helyettes szakállamtitkárság – felsőoktatási, szakképzési és innovációs – tartozna.

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt.