Palkovics új jelszava: Legyen mindenkinek egy mérnöke!

  • narancs.hu
  • 2018. július 27.

Belpol

A minisztérium addig „a globálissá vált kihívásokra adott technológiai válaszokat próbálja összegyűjteni”.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is fellépett Tusványoson, és mindjárt hatalmasakat mondott. Az MTI tudósítása szerint a miniszter hangsúlyozta, hogy a kormánynak a vállalati innovációval foglalkoznia kell, mert annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban több támogatást nyújtottak erre, a pénzt pedig a vállalatok fel is használták,

Magyarország nem tudott előrelépni az innováció területén, és az EU-s rangsorban változatlanul a 21. helyet foglalja el.

„Olyan szabályozási környezetet kell létrehozni, amely ösztönzi a vállalatokat, hogy túllépjenek a technológiai gáton. Legyen mindenkinek egy mérnöke!” – jelentette ki a miniszter, részletekbe azonban, legalábbis a tudósítás szerint, nem bocsátkozott. Ellenben kijelentette, hogy „az általa vezetett Innovációs és Technológiai Minisztérium a globálissá vált kihívásokra adott technológiai válaszokat próbálja összegyűjteni”.

false

 

Fotó: MTI – Veres Nándor

Palkovics ezután egy sor olyan tervezett intézkedést említett, amelyek

a tárca hamarosan nyilvánosságra kerülő stratégiájában szerepelnek.

Innovatív feladatnak nevezte az okosmérők bevezetését a háztartásokba, a Volán és a MÁV közlekedési rendszerének összehangolását, az egységes jegyrendszer kialakítását. Hangsúlyozta: úgy kívánják fejleszteni a nagy infrastruktúrákat, hogy ezekre rá lehessen építeni a piaci vállalkozások innovációit.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.