Panaszt és feljelentést tett a Telex, amiért rendőrt küldött rájuk a TEK

  • narancs.hu
  • 2024. június 25.

Belpol

"Mióta számítanak veszélyforrásnak a munkájukat végző újságírók?" – tették fel a kérdést.

Május 23-án Kalocsán tartott lakossági fórumot a helyi polgármester, a térség országgyűlési képviselője és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A fórumra a Telex videós kollégái is elmentek, hogy beszámoljanak a rendezvényről, és kérdéseket tegyenek fel a külügyminiszternek az orosz hekkertámadásról.

Az eseményt nyilvánosan hirdették meg a helyi médiában, a lap munkatársai is a helyszínen regisztráltak, végül mégis indoklás nélkül kizárták őket. A fórum után a parkolóban aztán egy fal melletti keskeny sávot – ahol kérdezni tudták volna a távozó minisztert – hirtelen műveleti területté nyilvánítottak, majd láthatóan azzal a szándékkal, hogy akadályozzák az újságírókat a munkájukban, a rendőrség igazoltatásba, majd váratlan kameraszám-ellenőrzésbe kezdett.

Mind a fórumról való kizárással, mind a munkatársainkat akadályozó rendőrségi intézkedéssel szemben jogi eljárást kezdeményeztünk".

 – írja a lap

"Az egész május 23-i jelenetsor számos releváns kérdést vetett fel a rendőrséggel, illetve a TEK és a rendőrség viszonyával kapcsolatban" – fogalmaznak. Mindkét szervezetet megkérdezték az eset után, több levelet küldtek, de az elmúlt egy hónapban egyik helyről sem kaptak választ.

"Többek között azt szerettük volna megtudni tőlük, mi indokolta a műveleti területté nyilvánítást, ki és mi alapján döntött erről, bárki vagy bármi jelentett-e veszélyforrást, mióta számítanak veszélyforrásnak a munkájukat végző újságírók."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.