Pankotai Lili otthagyja a pécsi Nagy Lajos Gimnáziumot

  • narancs.hu
  • 2022. november 15.

Belpol

Utolsó évét máshol fejezi be. 

Pankotai Lili utolsó középiskolai évét nem a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumban fejezi be – értesült a Telex. A portál azt írja, már az is megvan, hova megy. 

„Igaz a hír, a körülményekről és részletekről nem kívánok nyilatkozni, amíg a jövő hét hétfői nappal létre nem jön a jogviszony új iskolámmal” – így kommentálta a hírt Pankotai a portálnak. 

Pankotai Lili október 23-án adott elő egy általa írt slam verset az oktatás jövöjéért szervezett budapesti tüntetésen. Sokan bírálták, mivel a költemény trágár szavakat is tartalmazott, az iskolája igazgatója is elhatárolódott tőle, mondván a beszéde nem összeegyeztethető az egyházi értékekkel.  A diákot a kormányoldalról is sokan gyalázták. Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője például azt mondta, hogy az „apjának két nagy pofont kéne adnia a lányának, hogy édes lányom, hát hülye vagy, hogy beszélhetsz így?!” 

Olyanok is voltak ugyanakkor, akik kiálltak mellette. Heidl György, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja, filozófiatörténész és esztéta bírálta a diáklány iskoláját, nyílt levélben szólalt fel mellette Perintfalvi Rita katolikus teológus, sok támogatója pedig Pécsett tartott flashmobot.

A Telex megkereste Pankotai Lili eddigi iskolának igazgatóját, de cikkük megjelenéséig nem kaptak választ. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk