A szerk.

A veszedelmes Pankotai

A szerk.

Nyílt Facebook-posztban határolódott el hétfőn a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának igazgatója, dr. Nyisztor az iskola egyik diákjától – „az intézmény nevében”.

Az intézményében, amely – mint nyilvánvalóan maga dr. Nyisztor is – amúgy a „véleménynyilvánítás jogának” messze földön a legnagyobb tisztelője. Semmi kétség, nem is létezik náluk nagyobb tisztelő, már abban az esetben, ha a mondott véleménynyilvánítás otthon, a négy fal között végzi dolgát, s nem holmi mikrofonok és közönség előtt. A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumánál, s dr. Nyisztornál talán csak egy, tényleg csak egy intézmény lehet nagyobb hódolója a véleménynyilvánítás jogának, az pedig nem más, mint, dobpergés: a Ciszterci Rend Gárdonyi Géza Gimnáziuma és az ő igazgatója, aki egyenest annyira tiszteli a véleménynyilvánítást, hogy sajtóértesülések szerint azt is megtiltotta az iskola diákönkormányzatának, hogy szünetben az udvaron el­énekeljék a Mi vagyunk a grund című, a közjóra ugyancsak szerfelett veszélyes musicalbetétet. Pláne fekete trikóban ne merészeljék, mert az nyilván az ördög maskarája.

A pécsi ciszterci gimnázium Pankotai Lili nevű tanulójától volt képes elhatárolódni, aki megátalkodott módon egy politikai tartalmú verset (slamet) merészelt előadni, nem mellesleg a tanáraiért kiállván. Állj ki tehát a tanáraidért, az iskola majd jól hátat fordít neked, üzeni dr. Nyisztor a maga tekintélyének teljes súlyával. Egyértelmű közlés, aligha létezik jó- vagy rosszhiszemű értelmezése. Mi próbálkozzunk meg most mégis a jóval.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk