Pankotai Lili: Pszichológiai hadviselést folytattak ellenem a volt iskolámban

  • narancs.hu
  • 2022. november 29.

Belpol

A diáklány a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban folytatja tanulmányait, de most elmondta, miért váltott iskolát. 

A Szabad Pécsnek adott interjúban beszélt az iskolaváltása okairól Pankotai Lili, aki azután lett ismert, hogy október 23-án a tanárok mellett kiálló tüntetésen slammelt. A gimnazista lánytól ezután elhatárolódott iskolája, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium, jobboldali megmondóemberek gyalázták, nemrég pedig kiderült, hogy iskolát vált

Pankotai Lili most az interjúban elmondta, hogy az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban (AKG) fejezi be középiskolai tanulmányait, és hogy ő döntött az iskolaváltásról, de komoly nyomásnak volt kitéve: "A döntésemet nagyban befolyásolta a légkör, az iskolán belül történtek, és a nyomás, amit annak a célnak az eléréséért tettek rám, hogy önszántamból hagyjam el az iskolát. Én nyilvánvalóvá tettem az igazgatóságnak az első megbeszélésen, hogy ugyanúgy, és ugyanitt szeretném folytatni a tanulmányaim. Sajnos, ez a későbbiekben sem sikerült, így kénytelen voltam távozni". 

A pécsi gimnáziumban történtekről azt mondta, különböző "atrocitások" érték, végül ezek miatt döntött a távozás mellet. "Például kiküldött az osztályfőnököm óráról. Ezután közölte az osztállyal, hogy velem nem hajlandó elmenni az osztálykirándulásra, így beszéljék meg velem, hogy én ne menjek, különben az egész osztályt nem viszi el." Elmondása szerint végül lefújták a kirándulást, mindenkinek visszaadták a pénzt, és második félévre tették át az időpontot. "Megkérdeztem, hogy akkor mehetek-e majd én is, erre az volt a válasz, hogy igen, ha még ide fogok járni akkor. A szalagavatóval kapcsolatban is ilyen, és hasonló kijelentések voltak. Ezekkel a történésekkel célba ért az üzenet, hogy nem szívesen látnak itt. Az érzelmi sakkban tartás, megfélemlítés minden skáláját átjártam abban a 3 hétben, amit a beszédemet követően még eltöltöttem a Nagy Lajosban."

Azt is mondta, hogy az igazgató egy kivételével minden tanárával kimondatta, hogy nem tudnak vele együtt dolgozni a továbbiakban. "Elsősorban pszichológiai hadviselést folytattak ellenem. Bűntudatkeltés folyt, az iskolát ért támadások miatt, a kormányzati propaganda médiában elhangzott ocsmányságokból következő presztízsveszteség miatt, a pedagógusok frusztrálódása miatt stb."

Hozzátette, ettől függetlenül diáktársai és tanárok is voltak, akik kiálltak mellette, vagy legalább csak néhány szóval jelezték neki, hogy mellette állnak. 

Azt is mondta, sok segítséget kapott az iskolaváltáshoz, négy-öt iskola is szóba került, de végül hétfő óta az AKG diákja, itt elmondása szerint elfogadóan és szeretettel várták. "Számomra ez egy teljesen más világ, a lehető legpozitívabb értelemben" – tette hozzá. 

Pankotai Lili arról is beszélt, hogy számos felkérést kapott a beszéde után, de próbál szűrni ezek közül. Hangsúlyozta, hogy egyetlen pártot sem képvisel, és nem is szeretne sehova belépni. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk