Párbeszéd: foglalkozzon a kormány a levegőszennyezettség kérdésével

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. január 28.

Belpol

A kispárt szerint évek óta probléma, hogy az ország nem teljesíti az EU-s szintet.

A Párbeszéd határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, amelyben azt kéri, hogy a kormány és a hatóságok több figyelmet fordítsanak a levegőszennyezettség kérdésére – közölte az ellenzéki párt önkormányzatokért felelős elnökségi tagja szombaton. Szabó Zsolt a Kazincbarcikán készült videóban úgy fogalmazott: nemcsak munkára és tisztes megélhetésre, hanem jó levegőre is szüksége van a magyaroknak, köztük a Sajó-völgyében élőknek is.

Az ellenzéki politikus azt mondta: Orbán-kormányt nem érdekli, hogy az emberek meg tudnak-e élni, nem érdeklik a kormányt az elszabadult rezsiárak okozta nehézségek, és az sem, hogy milyen körülmények között élnek a magyarok. Évek óta kötelezettségszegési eljárás zajlik Magyarország ellen azért, mert nem tudja teljesíteni a légszennyezettségi feltételeket.

A légszennyezettségi problémák felszámolásába be kell vonni az önkormányzatokat is, és a kormánynak érdemi támogatást kell adni nekik, hogy helyben tudjanak cselekedni – jelentette ki a Párbeszéd politikusa.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk