Az LMP attól tart, a következő akkumulátorgyárat Szolnokon építik

  • narancs.hu
  • 2023. január 28.

Belpol

Erre utal, hogy a város átadja a víziközművét az államnak. 

Veszélyes és elhibázott a kormány terve, amely hazánkat akkumulátorgyártó nagyhatalommá tenné, mondta Süveg Anna, az LMP szóvivője szombaton. Úgy fogalmazott, ma már csak tévhit, hogy Magyarország vízben gazdag ország, mert „az Orbán-kormány 2010 óta szisztematikusan építi le a környezetvédelem intézményrendszerét, a víziközműveink pedig az összeomlás szélén állnak”.

Az LMP attól tart, hogy hamarosan Szolnokon is akkumulátorgyár létesül. Tóth Áron, az LMP Jász-Nagykun Szolnok megyei elnöke szerint legalábbis erre utal, hogy Szalai Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere az ottani ipari park bővítésére készül.

Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a helyieket nem tájékoztatták és nem kérdezték meg a tervekről – fogalmazott Tóth Áron, és jelezte: Szolnok vezetése éppen a napokban dönt arról, hogy a város átadja a víziközművét az államnak. Ez pedig szerinte „pont illeszkedne abba a tervbe”, hogy egy akkumulátorgyár vízigényét ki tudják szolgálni.

Tóth Áron arra kérte Szalai Ferencet, nyilatkozzon egyértelműen: terveznek-e akkumulátorgyárat létesíteni Szolnokon, avagy sem. „A természetes kincsünket nem pazarolhatjuk el egy ilyen veszélyes beruházással” – mondta, hozzátéve: az LMP mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Szolnok városa „ne álljon be a környezetpusztító sorba”.

Az LMP február 9-én tüntetést szervez Debrecenben az ottani veszélyesüzem-beruházás miatt, emellett a párt országos népszavazást is kezdeményezett már a témában, az önkormányzati képviselőik pedig olyan határozati javaslatokat nyújtanak be, amelyek arról szólnak, hogy a helyiek jóváhagyása nélkül ne lehessen ilyen jellegű üzemeket létrehozni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk