Pataky Attila cége és Tóth Gabi koncertjeit szervező társaság is kapott a Szerencsejáték-milliókból

  • narancs.hu
  • 2023. október 12.

Belpol

Félmilliárdos pénzosztás történt két hónap alatt. 

Több mint félmilliárd forintot osztott szét az elmúlt két hónapban a Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó cége, zömmel NER-közeli vállalkozásoknak – írja a hvg.hu

A Szerencsejáték Sercive Nonprofit Kft. már javarészt korábban is támogatott szervezetek között osztotta szét az összeget: augusztusban tíz cég és szervezett kapott 268,7 millió forint + áfa támogatást és hárman kaptak adómentes közérdekű adományt további 45 millió forint értékben, szeptemberben pedig három szervezet között osztottak szét nettó 128,5 milliót. 

105 millió + áfát a KOD Média Kft. kapta meg, melynek tulajdonosa Kriskó Tibor volt sokáit, aki Rogán Antal szomszédjaként ismertté vált Csetényi Csabával közösen nyert milliárdos állami tendereket (a HGY Invest egy ideje már a Tiborcz Istvánhoz sorolható Jupiter 888 Magántőkealapé). 100 millió forint + áfá ütötte a Symphonic Concert Management Kft.-t, mely Havasi Balázs zongorista többségi, 70 százalékos tulajdonában lévő vállalkozás. 78 740 157 forint plusz áfával támogatták meg a P. Management Kft.-t, amely az Edda énekesének, Pataky Attilának az egyszemélyes vállalkozása. 

30 millió forint + áfa jutott a Backstage Management Bt.-nek, mely Tóth Gabi honlapja szerint az énekes koncertjeit szervező vállalkozás. Nettó húsz millió forintot kapott a TRP Hungary Kft., a vállalkozás tulajdonosai közt van Őry Tamás, akiről a 444.hu írt nemrégiben, hogy motorpályát vett Finnországban. De a cégben van Szijjártó Sarolta, Szijjártó Péter külügyminiszter testvére is. 

Nem maradhatot ki a sorból 15-15 millió forintos támogatással a CÖF alapítójához, Fricz Tamáshoz köthető Demokrácia és Politikai Kultúra Alapítvány, valamint a Network 360 Reklámügynökség, amely 2022 júliusáig Kriskó érdekeltsége volt, azt követően Csetényié lett. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Halk, mély morgás

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.

 

Hídpénz

„Az önkormányzat egy olyan fejlesztést kíván megvalósítani, hogy a Szárhegyet és a Vár­hegyet összekötnénk egy függőhíddal."

Az arany csillogása

Emlékszik még bárki is arra, hogy mikor volt az a „vizes” világbajnokság Budapesten, amikor a toronyugráshoz a Dunába húztak fel egy ménkű nagy tornyot, hogy az majd milyen jól fog mutatni a világmindenség összes televíziós készülékén?

Csak a szégyen

Egy héttel ezelőtt az ENSZ Közgyűlése elfogadta azt a határozatot, amely július 11-ét a srebrenicai népirtás emléknapjává nyilvánítja.

Feltétlenül, de nem mindenképpen

A németek sohasem fogják megbocsátani a zsidóknak Auschwitzot – hangzik egy ismert, vitatott eredetű bon mot. Mint sok más általánosításban, ebben is lehetett igazság, amíg maguk a tettesek és a nácikkal együttműködők értelmezték úgy bűneiket, hogy a végén valahogy mégis a zsidók legyenek a hibásak. Gyermekeik és unokáik azonban már elfojtás vagy kivetítés nélkül tekinthettek a népirtásra, és vonhatták kérdőre felmenőiket.

Szerelem és politika

„Ötvenegy éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Tánczos Gábor, az Országos Pedagógiai Intézet munkatársa, a Győrffy kollégium volt tagja, ismert publicista. A pedagógián kívül behatóan foglalkozott a NÉKOSZ történetével és a romániai magyar kultúrával.”

 

Előrehozott 2026

Olyan intenzitással történnek az események a magyar belpolitikában az utóbbi hónapokban, hogy immár komolyan felvethető: Orbán rendszerét akár a 2026-os általános választások előtt is le lehet váltani. Ideje hát gondolkodni ilyen forgatókönyveken is.