Pataky Attila cége és Tóth Gabi koncertjeit szervező társaság is kapott a Szerencsejáték-milliókból

  • narancs.hu
  • 2023. október 12.

Belpol

Félmilliárdos pénzosztás történt két hónap alatt. 

Több mint félmilliárd forintot osztott szét az elmúlt két hónapban a Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó cége, zömmel NER-közeli vállalkozásoknak – írja a hvg.hu

A Szerencsejáték Sercive Nonprofit Kft. már javarészt korábban is támogatott szervezetek között osztotta szét az összeget: augusztusban tíz cég és szervezett kapott 268,7 millió forint + áfa támogatást és hárman kaptak adómentes közérdekű adományt további 45 millió forint értékben, szeptemberben pedig három szervezet között osztottak szét nettó 128,5 milliót. 

105 millió + áfát a KOD Média Kft. kapta meg, melynek tulajdonosa Kriskó Tibor volt sokáit, aki Rogán Antal szomszédjaként ismertté vált Csetényi Csabával közösen nyert milliárdos állami tendereket (a HGY Invest egy ideje már a Tiborcz Istvánhoz sorolható Jupiter 888 Magántőkealapé). 100 millió forint + áfá ütötte a Symphonic Concert Management Kft.-t, mely Havasi Balázs zongorista többségi, 70 százalékos tulajdonában lévő vállalkozás. 78 740 157 forint plusz áfával támogatták meg a P. Management Kft.-t, amely az Edda énekesének, Pataky Attilának az egyszemélyes vállalkozása. 

30 millió forint + áfa jutott a Backstage Management Bt.-nek, mely Tóth Gabi honlapja szerint az énekes koncertjeit szervező vállalkozás. Nettó húsz millió forintot kapott a TRP Hungary Kft., a vállalkozás tulajdonosai közt van Őry Tamás, akiről a 444.hu írt nemrégiben, hogy motorpályát vett Finnországban. De a cégben van Szijjártó Sarolta, Szijjártó Péter külügyminiszter testvére is. 

Nem maradhatot ki a sorból 15-15 millió forintos támogatással a CÖF alapítójához, Fricz Tamáshoz köthető Demokrácia és Politikai Kultúra Alapítvány, valamint a Network 360 Reklámügynökség, amely 2022 júliusáig Kriskó érdekeltsége volt, azt követően Csetényié lett. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk