Patent Egyesület az abortusz átírt szabályairól: a nőgyűlölet motiválta

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 13.

Belpol

A szervezet szerint a kormány évek óta nyirbálja alattomos módon a nők reprodukciós jogait.

„A kormány évek óta nyirbálja a mostanihoz hasonló, alattomos módon a nők reprodukciós jogait: 2012 óta betiltották a műtétnél sokkal kíméletesebb abortusztabletta forgalmazását; a műtét előtt előírt kötelező konzultációkon – amire egyre nehezebb időben időpontot kapni a családvédelmi szolgálattól – rendszeresen megszégyenítik és megpróbálják lebeszélni a terhességmegszakításra váró nőket; a műtét során a méhszáj tágítását gyógyszer helyett fájdalmas módon, mechanikai eszközökkel végzik; és mindeközben folyamatos az abortusz- és nőellenes hangulatkeltés – gondoljunk csak a két évvel ezelőtt, részben magyar kezdeményezésre felállított abortuszellenes koalícióra vagy a köztársasági elnök abortuszellenes kommunikációjára. Ezt a folyamatot nevezzük lopakodó szigornak.

A mostani lépés egyetlen valódi motivációja a nőgyűlölet. Egy életet sem fognak »megvédeni« azzal, hogy az abortusz mellett döntő nőt a magzati szívhang meghallgatására kényszerítik. Nem ettől fog csökkenni az abortuszok száma, csak megalázzák és még nagyobb nyomás alá helyezik a nőket azzal, hogy a szívhang meghallgatásáról kiállított pecsétes papírt lobogtatva elégedetten mutogathatnak rájuk, mint bűnösökre, akik a »női princípium« alázatos beteljesítése helyett önálló, felelős döntést mertek hozni a saját életükről – írja a Patent Egyesület a Facebookon.

Kedd reggel derült ki, hogy belügyminiszteri rendelettel módosítják a magzati élet védelméről szóló törvényt. Lényege, hogy az állapotos nőnek a jövőben be kell mutatnia egy olyan szülész-nőgyógyász által kiállított leletet is, amely rögzíti, hogy a nő számára az egészségügyi szolgáltató a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatta.

A rendelet szeptember 15-én hatályba lép. A jogi szöveg „a magzati életfunkciók működésére utaló tényező” magyarul és az orvosi gyakorlat szerint a magzat szívhangja lehet. A rendelet tehát a szívhang meghallgatásához köti az abortusz elvégzését, amit egyébként Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője régóta követel. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk