8,2 milliárd forinttal nőtt a közintézmények tartozása

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 13.

Belpol

Pedig még el sem kezdődött a fűtési időszak. 

Július végéig 8,2 milliárd forinttal nőtt a közintézmények lejárt tartozása. A Magyar Államkincstár (MÁK) arról tájékoztatta a Népszavát, hogy a költségvetési intézmények lejárt adóssága július végén 47,2 milliárd forint volt, ami egyéves csúcsot jelent. 

581 közintézményből 290 jelentett lejárt tartozás, magyarul minden második intézménynél küzdenek lejárt adóssággal. Az adósság nagy részét (29,2) milliárd forintot egészségügyi intézmények halmozták fel, és több oktatási és rendőrségi szervezet is van, amelyek nem tudnak fizetni a beszállítóiknak. A 47,2 milliárdos adósságból 42,3 milliárdot a Belügyminisztérium felügyelete alatt működő szervezeteknél tartanak nyilván. 

A leginkább az Új Szent János Kórház van eladósodva; július végén 2,67 milliárd forint lejárt tartozása volt, ami 454 milliós többletet jelent az előző hónaphoz képest. A tíz legtöbb tartozást felhalmozó intézmény között van az Országos Rendőr-főkapotányság (2,4 milliárd), a Készenléti Rendőrség (1,7 milliárd) és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (milliárd feletti). 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk