Pénteken Budapestre jön a svéd miniszterelnök

  • narancs.hu
  • 2024. február 20.

Belpol

A svéd NATO-csatlakozás ratifikációja előtt.

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án, pénteken

– jelentette be közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A találkozó témája Magyarország és Svédország védelmi és biztonságpolitikai együttműködése valamint a magyar soros EU-elnökségre történő felkészülés lesz. Megbeszélésük során az Európai Unió előtt álló stratégiai menetrendet is áttekintik – közölte Havasi. Hozzátette, Orbán Viktor és Ulf Kristersson a tárgyalás eredményeiről sajtótájékoztatón számol majd be.

Mint arról kedden lapunk is beszámolt, Kocsis Máté javaslatban kérte Kövér László házelnököt, hogy vegye napirendre a Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálásáról tartandó szavazást. Így a parlament a Fidesz-frakció kérésére már a tavaszi ülésszak első ülésén, azaz február 26-án döntene a kérdésben. Kocsis közlése szerint a maguk részéről támogatni kívánják az indítványt, így ha Kövér László is úgy akarja, még az is lehet, hogy hétfőn pont kerül a másfél éve húzódó ügy végére.

Orbán Viktor a szombati évértékelőjén tett kijelentése után sejteni lehetett, hogy hamarosan elszánja magát a Fidesz-frakció: "Jó hír, hogy a Svédországgal fennálló vitánk lezárás felé közeledik" – mondta a miniszterelnök. "A svéd miniszterelnökkel fontos lépéseket tettünk, hogy a bizalmat újraépítsük. Afelé haladunk, hogy a parlament tavaszi ülésszakának kezdetén ratifikálhatjuk Svédország NATO-csatlakozását."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk