Pert vesztett a TV2, az Origo és a 888.hu

  • narancs.hu
  • 2021. február 12.

Belpol

A rabszolgatörvény elleni demonstráción résztvevő tüntetőkről állítottak valótlanságokat.

A 2018 decemberében zajlott tüntetésekről készített egy "arcképcsarnokot" a 888.hu, ami aztán megjelent az Origón és a TV2 riportjában is. A tiltakozásban valamilyen formában aktív szerepet vállaltakról a fenti kormánypárti médiumok azonban valótlanul állították, hogy törtek, zúztak és a céljuk a rombolás lett volna - számol be a hvg.hu.

A két civil aktivista, akik az ügyben beperelték a sajtótermékeket, a TASZ segítségével már korábban megnyerte a 888.hu és az Origo elleni ügyet: a sérelemdíjat megkapták ugyan, de a helyreigazítás még most sem történt meg.

Így az aktuális, csütörtöki tárgyaláson már csak a TV2-t érintő ügyben kellett döntést hozni: eszerint a bíróság teljes egészében helyt adott a keresetnek. A döntés értelmében a TV2 Tények című műsorában fel kell olvasni az ítélet rendelkező részét, és sérelemdíj megfizetésére is kötelezték a csatornát.

Figyelmébe ajánljuk

Ukrán menekültek Békés megyében: Már el tudjuk mondani magyarul

A Viharsarok közel 80 települése közül csaknem negyven városban és községben élnek ukránok. Többségében háborús menekültek, viszont a katonakorú férfiak teljesen hiányoznak. A Magyar Vöröskereszt térségi szervezete szerint 230-an élnek és dolgoznak Békésben, s már jó ideje a segélyszervezet székházában sajátítják el a magyar nyelvet.