Rogán cáfolja, hogy új felesége földet vett

  • narancs.hu
  • 2021. február 12.

Belpol

"A sokat idézett szerződés soha nem ment teljesülésbe” - írják az ügyről.

Rogán Antal a Magyar Nemzetnek nyilatkozva azt mondta, új feleségének semmilyen föld nem került a tulajdonába, a Budapest Bank a vásárláshoz semmilyen hitelt nem folyósított - írja a Telex

Rogán Antal új feleségéhez kötődő 1,6 milliárdos telekvásárlási ügyről mi is beszámoltunk, Rogán azonban most azt nyilatkozta, hogy ez a vásárlás sosem történt meg, ahogy a hitel felvétele sem. A hírek alapjául szolgáló szerződés léte azonban nem megkérdőjelezhető, hiszen azt Tardona önkormányzata nyilvánossá is tette saját honlapján. Hogy lehet mégis akkor az, hogy mégsem történt vásárlás? - veti fel a kérdést a Telex cikke.

Rogán az interjúban ugyanis hangsúlyozza: "Az egész földvásárlási ügyet hazugságokon alapuló gyűlöletkampányra használta fel a baloldali sajtó. A cikkek megjelenése előtt engem egyik orgánum sem keresett meg, nem voltak kíváncsiak arra, hogy az általuk szerzett információk valóban igazak-e. A feleségem állami banktól hitelt nem kapott és semmilyen föld nem került a tulajdonába. Ráadásul a jövőben sem szeretne földtulajdonos lenni." A cikk szerzője hozzáteszi azt is, hogy lapjuk információi szerint "a sokat idézett szerződés soha nem ment teljesülésbe”.

A Telex kifejti, hogy az adásvételi szerződés megkötése és ennek kifüggesztése után még bőven lehet tér elállni a vevőknek a vásárlástól, így megtörténhetett az, hogy végül meghiúsult a vásárlás. Miiután a végső jóváhagyást  a földhivatal adja ki, ennek hiánya is megakadályozhatja az adásvételt. A nyilvánosságra került szerződés a Budapest Bankot mint reménybeli finanszírozót jelölte meg, ez önmagában nem bír kötelező erővel. Ahogy írják a bank eddig titoktartási kötelezettsége miatt nem nyilatkozhatott, Rogán feleségének családja azonban az elmúlt napokban felmentette a Budapest Bankot a banktitok alól, így az ma szintén cáfolta a hitelezést.

Rogán a MAgyar Nemzetnek adott nyilatkozatában azt is ellmondta, hogy sem a felesége, sem a családja nem kíván közszereplő lenni, de a megjelent cikkek kapcsán megtették a jogi lépéseket.

A Telex hozzáteszi, hogy Rogán azon állítása, hogy felesége nem érdeklődött soha és nem is akar részt venni földvásárlásban, erősen megkérdőjelezhető, hiszen a fent említett szerződésen szerepel az aláírása, ráadásul földművesként is nyilvántartásba vették 2020 nyarán, ami annak törvényi előfeltétele, hogy valaki földet vehessen.

Hozzáteszik, hogy az sem igaz, hogy nem próbálták megkeresni Rogánt: a lap munkatársai ugyanis már február 2-án a minisztériuma sajtóosztályának címzett levelünkben próbáltak érdeklődni az ügyről.

 

Figyelmébe ajánljuk