Pikó: A kormány visszahozza a tanácsrendszert

  • narancs.hu
  • 2020. december 19.

Belpol

Józsefváros polgármestere szerint nem az önkormányzatok, hanem Orbán korrupt rendszere a súlyos teher az országban. 

A kormány megszünteti a magyar önkormányzatiságot, visszahozza a tanácsrendszert.

Stílusos karácsonyi ajándék a járvány sújtotta magyar embereknek, hogy egy mai kormányhatározat megtiltja az önkormányzatok számára a veszélyhelyzet alatt a különböző szolgáltatási díjak emelését és elvonja az iparűzési adó egy részét, azt a hamis látszatot keltve, mintha ezek jelentenének súlyos terheket az emberek életére nézve” – írja a Facebookon Pikó András, aki Orbán Viktor szombati bejelentésére reagált, mely szerint január 1-től felére csökkentik az iparűzési adó mértékét. 

Józsefváros polgármestere szerint amikor a kormány megakadályozza, hogy az önkormányzatok bevételekre tegyenek szert, akkor lakosaik számára pótolhatatlan feladataik ellátásában akadályozza a helyhatóságokat. „Nem az embereket védi, épp ellenkezőleg: saját állampolgáraira támad rá”. Nem az önkormányzatok, hanem Orbán Viktor „korrupt rendszere” a súlyos teher az országban: „a kormányfő apjának bányájából kitermelt túlárazott kő, Tiborcz István kastélyprogramja, vagy Mészáros Lőrinc járvány idején elnyert állami közbeszerzései” – fogalmaz. 

Pikó szerint a kormány célja, hogy ne lehessen helyben igazságos lakáspolitikát megvalósítani, az elesetteken segíteni, közalkalmazottakat munkájuk mértékének megfelelően elismerni, közszolgáltatásokat fenntartani. „A kormány, ahogyan az elmúlt években rárontott a sajtóra, a civilekre, az igazságszolgáltatásra, a felsőoktatásra, úgy jelölte ki fő ellenségévé idén az önkormányzatokat.”

A kormány ezekkel a lépéseivel megszünteti a 30 éves magyar önkormányzatiságot és visszahozza Magyarországra a tanácsrendszert. A saját népe ellen fordul pont akkor, amikor a járvány sújtotta ország lakói naponta megtapasztalják, valódi segítséget a bajban helyben kaphatnak csak.

– írja Pikó András. 

Neked ajánljuk