Pikó András hivatalosan is elindította kampányát: visszavenné a Fidesztől Józsefvárost

  • narancs.hu
  • 2019. június 14.

Belpol

A Klubrádióval viszont közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonya.

Újabb fővárosi kerületben állítanak egyetlen konszenzusos polgármester-jelöltet a demokratikus ellenzéki pártok. Budapest VIII. kerületében, Józsefvárosban az ismert újságíró és civil aktivista, Pikó András indul a polgármesteri posztért az őszi önkormányzati választáson – olvasható a Narancsnak is megküldött sajtótájékoztatóban.

false

„Pikót az MSZP, a DK és a Párbeszéd egyetértésével Momentum Mozgalom kérte fel április 6-án az indulásra, és az elmúlt hónapokban az ellenzéki pártok helyi szervezeteivel folytatott tárgyalások sikere tette lehetővé, hogy a Klubrádió volt újságírója elfogadja a felkérést. Így a támogató pártok köre is bővült, az LMP is a Pikót támogató demokratikus közösséget erősíti.” A tárgyalásokon megszületett megállapodással a támogató pártok garantálták, hogy Pikó András független, de általuk támogatott polgármesterként végzi majd a munkáját, hogy a kampányát a saját stábja irányításával, de a pártok támogatásával vezeti majd.

A megállapodás alapján a polgármester-jelölti program is Pikó civil közössége, a C8 Civilek Józsefvárosért szakértői és a támogató pártok szakértőinek közös munkája eredményeképpen jön létre. Egyúttal Pikó András kezdeményezésére, közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonya a Klubrádióban.

Pikó András ellenzéki pártok által támogatott független polgármester-jelöltként legfontosabb feladatának Józsefváros helyiek érdekében történő visszavételét és egy olyan önkormányzat működtetését tartja, mely a FIDESZ hatalmának kiszolgálása helyett minden józsefvárosi polgár szolgálatára szerződik.

Első kampányvideóját már fel is töltötték:

 

Pikót polgármesternek!

Valami készül Józsefvárosban...! Pikó András a C8 Civilek Józsefvárosért tagjaként és a demokratikus ellenzéki pártok támogatásával indul a 2019-es őszi...

 

Pikó András

55 éves, négy gyermek édesapja. Újságíró, polgármester-jelöltté válása előtt a Klubrádió egyik közkedvelt műsorvezetője. Családjával 15 éve él Józsefvárosban, felesége Sándor Kata újságíró, gyászcsoportvezető és mediátor. Vele közösen alapította a Heti Betevő ételosztó civil szervezet józsefvárosi csoportját és közösen dolgoznak a Segítség Közvetítők elnevezésű civil egészségügyi segítő csoportban is. Mindketten a C8 alapítói és aktivistái. Pikó András a Közélet Iskolája kuratóriumának tagja. Gyermekei közül András Gáspár az SZTE Phd hallgatója, Fruzsina stylist, most divattervezést tanul, Balázs és Benedek gimnazista.

Figyelmébe ajánljuk