Pintér: Az orvosbérek 37 százalékát fogják keresni a szakápolók

  • narancs.hu
  • 2023. november 28.

Belpol

A belügyminiszter hozzátette, többet érdemelnének, de ezt teszi lehetővé a gazdasági helyzet.

Jövő januárban átlagosan 11 százalékos béremelés lesz az egészségügyben, a szakdolgozók, szakápolók bérrendezésének második ütemére pedig jövő márciusban kerül sorközölte a belügyminiszter az Index szerint.

Pintér Sándor erről az Országgyűlés népjóléti bizottságának az ülésén beszélt, ahol azt mondta: az orvosok átlagos bére jelenleg 2,197 millió forint, a szakápolóké pedig 595 ezer forint.

„A célkitűzés az, hogy az európai átlagnak megfelelően a szakápolói bérek és az orvosi bérek megfelelő arányban legyenek egymáshoz képest. Ezt az arányt 37 százalékban határoztuk meg”

– mondta a belügyminiszter. 

Az MTI tudósítása ezt még annyival is kiegészítette, hogy a belügyminiszter szerint ennél „természetesen” magasabb bért érdemelnének a szakápolók, de a gazdaság helyzete jelenleg ennyit tesz lehetővé.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk