Pokorni „angyali türelemmel" viszi át a Normafa-projektjét

  • Szalai Anna
  • 2019. április 18.

Belpol

Több avatással is készül a XII. kerület az önkormányzati választásokra. A Normafa Park beruházás legvitatottabb részeinek megvalósítása azonban csak utána kezdődik.

Orbán Viktor szavaival élve „angyali türelemmel” halad előre a Normafa Park megvalósításban Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester.

A terület nagyszabású átalakításáról szóló törvény elfogadása óta 7 milliárd forintot költöttek rá. Elsőként murvával szórták le a Normafa út és a Libegő közötti sétányt. Megújult az Anna-réti játszótér, igaz, a munkák végére kiszáradt a játékokra korábban árnyékot vető öreg tölgy.

Kialakítottak egy felnőtt fittnesz-pályát, kicsinosították a Libegő felső állomását, elkészült a gumiburkolatos futó és a Jánoshegyi út mentén húzódó sífutópálya, mindez korszerű közvilágítással. Az igazán nagy tétel az egykori zugligeti lóvasút végállomásának felújítása volt, ám a költségének 80 százalékát külföldi forrásból fedezték.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Kisajátították majd lebontották az Olimpia Hotel épületét, helyére közpark épül, amely a szomszédos Rajk-villával szimbiózisban alkotja majd a Normafa kapuját. A villa mellé új látogató- és információs központ épül büfével, étteremmel, öltözőkkel, csomagmegőrzővel, sportszerkölcsönzővel, turistainformációs-szolgáltatással várja a Normafához érkezőket. A tetején műanyagborítású tanuló sípálya is lesz.

Összesen 22 közbeszerzési eljárást bonyolítottak le eddig. A tendereket tavaly őszig rendre ugyanazok a kerületben korábban is jól fekvő cégek nyerték. Ám a nagyobb projektek indulásával bejelentkeztek a NER cápái.

Arról, hogy milyen játszmák mennek a háttérben, kik hajtanak rá az igazán nagy pénzekre, és milyen kényes ügyeket toltak a választások utáni időszakra, a friss Magyar Narancsban olvashat.

Ne feledje el e héten is megvásárolni a Magyar Narancsot, ahol a Normafa-sztori mellett többek között izgalmas interjút olvashat a NER-ről Bödőcs Tibor humoristával. Vagy fiozessen elő a lapra itt.

Magyar Narancs

A digitális Magyar Narancs digitális olvasójának a digitális olvasáshoz szükség lesz a DIMAG Reader letöltésére. A digitális példányok a következõ platformokon érhetõek el online, és offline is: Iphone/Ipad (iOS), Google Android, PC. Fizessen elõ egy évre, fél évre, negyed évre, egy hétre!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.